A doua armată a lumii, serios încercată în războiul din Ucraina, a ajuns să recurgă la improvizații în lupta cu militarii ucraineni.

Grenada in pahar de plastic, aruncată dintr-o dronă ruseascăFoto: Captura video

Noi imagini apărute pe rețelele de socializare arată o improvizație făcută de soldații ruși în lupta contra ucrainenilor.

Rușii ar folosi grenade de mână îndesate în pahare din plastic și care ar fi aruncate din drone comerciale, deasupra inamicului.

Cuiele grenadelor sunt scoase dinainte să fie introduse în pahar, iar pereții paharului țin în loc pârghia de declanșare. Atunci când paharul de plastic cade pe pământ se presupune că grenada sare și pârghia de declanșare se eliberează, iar la câteva secunde după are loc explozia.

VEZI ȘI:

Și ucrainenii folosesc drone modificate și pentru recunoaștere, dar și pentru atac

De prin luna martie ucrainenii au început să folosească drone - mari sau mici, de cele mai multe ori comerciale - pentru a putea identifica și ținti inamicul. Dezavantajul acestor drone este că pot fi ușor bruiate și doborâte, însă ele sunt relativ ieftine, ușor de procurat și ușor de folosit.

În același timp, ucrainenii au folosit cu succes inclusiv drone modificate pentru a purta arme, grenade antitanc atașate de corpul dronelor ce sunt „eliberate” deasupra țintelor.

Aerorozvidka, o unitate de elită a armatei ucrainene utilizează drone ghidate prin sistemul Starlink al lui Elon Musk pentru a lovi vehicule și echipamente ale trupelor de invazie pe timp de noapte, în timp ce militarii ruși dorm.

În dotarea Aerorozvidka există mai multe tipuri de drone, de la unele comerciale ieftine la unele mai mari care au fost modificate să transporte și să arunce grenade antitanc inclusiv noaptea, loviturile fiind posibile cu ajutorul unor camere în infraroșu.

Vezi și:

_____