Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat luni că acum este „100%” mulțumit de desfășurarea „operațiunii militare speciale” după atacurile cu rachete împotriva orașelor ucrainene și i-a transmis un mesaj președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Vladimir Putin si Ramzan KadirovFoto: East2West News / WillWest News / Profimedia Images

Într-o postare făcută pe canalul său de Telegram Kadîrov a afirmat că Zelenski „se plânge” de atacurile lansate luni de forțele armate rusești și i-a sugerat să fugă în Occident, amintind totodată de una dintre marotele favorite ale propagandei Kremlinului, că Ucraina i-ar fi bombardat timp de 8 ani pe separatiștii pro-ruși din Donbas.

„Și cum te-ai gândit tu, fraierul-Zelenski: tu poți, dar alții nu pot? Adică timp de opt ani să bombardezi civili, să distrugi infrastructura orașelor din Republicile Populare Donețk și Lugansk... a fost posibil, dar cum ți-a trecut prin cap, că deodată a devenit imposibil pentru alții?”, a notat liderul cecen.

„Te-am avertizat, Zelenski că Rusia nu a început încă, așa că nu te mai plânge de niște lucruri ieftine, mai bine fugi înainte să sosească. Fugi, Zelenski, fugi fără să te uiți înapoi, spre Vest”, a mai scris acesta.

Kadîrov și-a schimbat opinia despre cum e condus războiul din Ucraina

„Acum sunt 100% mulțumit de operațiunea militară specială”, și-a încheiat el mesajul pentru urmăritorii săi.

Comentariile sale vin după ce săptămâna trecută Kadîrov a criticat deschis comandamentul militar de la Moscova și a afirmat că comandantul responsabil de căderea orașului Lîman ar trebui să rămână fără medaliile sale și trimis în prima linie cu o pușcă „pentru a-și spăla rușinea cu sânge”.

Tot săptămâna trecută liderul cecen a anunțat că își va trimite 3 dintre fiii minori să participe la războiul din Ucraina, cel mai mic dintre aceștia având doar 14 ani.

Luni după-masa președintele rus Vladimir Putin a confirmat că a ordonat atacurile asupra orașelor ucrainene drept răzbunare asupra exploziei ce a avut loc sâmbătă la podul Kerci ce leagă Crimeea de Rusia.

„Dacă Ucraina continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor vor corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru", a avertizat Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 229-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.