​Liderul cecen Ramzan Kadîrov susține că își va trimite 3 fii minori să lupte în Ucraina, cel mai mic dintre aceștia având doar 14 ani, relatează AFP.

Ramzan Kadirov este un aliat apropiat al presedintelui Vladimir PutinFoto: Willvest News / Profimedia Images

„Vârsta minoră nu ar trebui să împiedice pregătirea apărătorilor Patriei noastre. Nepoții Primului Președinte al Republicii Cecene, Eroul Rusiei Ahmat Abdulhamidovici Kadîrov - Ahmat, Eli și Adam au 16, 15 și, respectiv, 14 ani. Dar pregătirea lor militară a început cu mult timp în urmă, aproape de mici”, a scris liderul cecen pe canalul său de Telegram luni.

„Nu este suficient doar să știi să tragi. Ei sunt învățați cum să manevreze diferite arme, cum să le folosească la orice distanță și fundamentele teoretice. Întotdeauna am crezut că scopul principal al oricărui tată este să insufle evlavie în fiii săi și să-i învețe să protejeze familia, oamenii, Patria. Daca vrei pace pregateste-te de razboi!”, a adăugat el.

„Ahmat, Eli și Adam sunt gata să-și folosească abilitățile în zona operațiunii militare speciale. Și nu glumesc. Este timpul să se dovedească într-o luptă adevărată, iar aceasta este dorința lor, eu doar o salut. În curând vor merge în prima linie și se vor afla pe cele mai dificile secțiuni ale liniei de contact”, a anunțat Ramzan Kadîrov.

Liderul cecen a distribuit și o înregistrare video cu fiii săi urmând cursuri de pregătire militară.

Ramzan Kadîrov are 12 copii, 6 fii (dintre care doi adoptați) și 6 fiice.

Ramzan Kadîrov a cerut folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei

În postarea făcută luni pe Telegram el le-a răspuns și cecenilor „care au susținut că rudele mele nu participă la operațiunea militară specială”, afirmând că îl critică în timp ce „stau în fața computerelor”.

„Hai, mutați-vă în Ucraina, convingeți-ne că nu purtați fuste și nu vă ascundeți în spatele lor. Suntem convinși că până și copiii minori vă vor putea zdrobi în bucăți, pentru că nu aveți nici spirit, nici cinste, nici demnitate”, adăugat Kadîrov.

Într-un alt mesaj transmis sâmbătă pe Telegram, el a făcut apel la conducerea Rusiei să folosească arme nucleare tactice pe câmpul de bătălie din Ucraina după ce forțele rusești au suferit o nouă înfrângere umilitoare în orașul Lîman din Donețk și au fost nevoite să se retragă haotic.

„După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea de arme nucleare cu randament redus”, a afirmat liderul cecen.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, i-a răspuns luni în timpul conferinței sale zilnice de presă, afirmând că „emoțiile nu ar trebui să aibă câștig de cauză” și afirmând că folosirea unor arme nucleare se poate face doar în conformitate cu doctrina nucleară a Rusiei.

El a adăugat însă că "șefii de regiuni au autoritatea de a-și exprima punctul de vedere, de a da evaluări. La urma urmei, aceștia sunt șefii întregilor regiuni rusești, inclusiv Ramzan Kadîrov, care, după cum știți, a făcut multe încă de la începutul operațiunii militare specială și a venit cu o contribuție foarte mare la [campanie] și continuă să facă”.

„Chiar și în momentele dificile emoțiile ar trebui excluse probabil din orice evaluări”, a subliniat Dmitri Peskov.

Urmărește ultimele evoluții din a 222-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.