O înregistrare video remarcabilă a surprins cum soldați ai armatei ruse din Ucraina reușesc să evadeze miraculos dintr-o mașină civilă în flăcări după ce sunt urmăriți din dronă de militarii ucraineni și loviți cu artileria.

Evadare a la Houdini a militarilor rusiFoto: Captura video

Înregistrarea distribuită de mai multe pagini care monitorizează luptele din Ucraina arată cum militarii forțelor de invazie par să piardă vremea la o intersecție, sunt țintiți de artileria ucraineană și încearcă apoi să fugă cu o mașină civilă. Însă artileria ucraineană își reglează tirul probabil cu ajutorul imaginilor obținute de la dronă, reușind să lovească în plin vehiculul.

O versiune mai lungă a înregistrării, care surprinde și evadarea miraculoasă din mașină a fost publicată de Anatoli Stefan, colonelul ucrainean care mai devreme în cursul războiului a anunțat eliminarea mai multor comandanți și cunoscuți luptători ruși.

Judecând după imagini, militarii par să fie luptători kadîroviți sau membri ai milițiilor separatiste pro-ruse din cele două așa-zise republici create în regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Trupele de invazie rusești vor fi din nou întărite cu luptători „de elită” ceceni

Ramzan Kadîrov a anunțat luni că aproximativ 10.000 de luptători ceceni vor fi trimiși în regiunile Herson, Zaporojie și în Republica Populară Donețk” după prăbușirea catastrofală a frontului rusesc din Harkov săptămâna trecută.

Pe 9 iulie Kadîrov anunțase că luptătorii ceceni din Ucraina s-au întors acasă după „eliberarea” Republicii Populare Lugansk, consfințită de căderea Liscianskului, ultimul mare oraș controlat de forțele ucrainene în această regiune aflată în estul țării.

Însă liderul cecen a anunțat luni că trupele sale ar fi fost de fapt în permisie, el criticând totodată alegerile făcute de armata rusă în Ucraina.

„Dacă nu se schimbă strategia azi sau mâine, voi fi obligat să vorbesc cu conducătorii Ministerului Apărării şi liderii ţării, pentru a le explica situaţia reală pe teren. Aceasta este o situaţie foarte interesantă. Este stupefiant, aş zice eu”, avertiza luni liderul cecen.

În ceea ce-i privește pe separatiștii pro-ruși, cei din regiunea Donețk învecinată Harkovului par în derută după ultimele înfrângeri suferite de armata rusă și vorbesc despre situația „dificilă” de pe front.

Noi imagini video apărute pe rețelele de socializare arată că luptele s-au extins în Donețk și că trupele ucrainene au intrat deja luni seara în orașul Sviatogorsk din această regiune.

Urmărește ultimele evoluții din a 202-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.