Comandantul rus al orașului Berdeansk a fost internat în spital în stare gravă după ce mașina sa a fost aruncată în aer în apropierea clădirii administrației locale, anunță Interfax.

Masina comandantului rus a fost demilitarizataFoto: Captura video

UPDATE 23:30 Artem Bardin nu ar fi fost ucis în urma atentatului asupra mașinii sale, a anunțat agenția de presă de stat rusă Ria Novosti, citându-l pe Nikolai Miroshnichenko, șeful departamentului de sănătate al administrației de ocupație din Berdeansk. El și-a pierdut ambele picioare și în prezent se luptă pentru viața sa, potrivit agenției ruse de știri de stat TASS. Anterior, presa de stat rusă a raportat, citând autoritățile de ocupație, că Bardin a murit.

„În chiar centrul orașului Berdeansk, lângă clădirea administrației militaro-civile, mașina comandantului orașului Artiom Bardin a fost aruncată în aer. În urma exploziei, comandantul orașului a fost internat în stare gravă”, a anunțat primăria locală pe canalul său de Telegram.

Aceasta a precizat că explozia a avariat alte trei mașini în care nu se afla nimeni. Autoritățile de ocupație instalate de ruși afirmă că Ucraina este responsabilă de atac.

O înregistrare video cu mașina comandantului în flăcări a apărut la scurt timp după explozie pe rețelele de socializare.

Atacuri ucrainene în teritoriile ocupate de ruși în Zaporojie

Aruncarea în aer a mașinii lui Bardin vine după ce pe 26 august Alexandr Kolesnikov, șeful adjunct al poliției rutiere din Berdeansk, și-a pierdut viața în urma unei explozii în apropierea locului unde locuia. El a murit din cauza rănilor suferite.

Orașul Berdeansk se află în regiunea Zaporojie, aflată la est de Herson unde forțele armate ucrainene au declanșat o contraofensivă săptămâna trecută.

După declanșarea ofensivei lunea trecută forțele armate ucrainene au lansat mai multe lovituri asupra unor depozite de muniție din Zaporojie, fiind posibil ca partizanii ucraineni să se coordoneze cu comandamentul militar de la Kiev în ceea ce privește realizarea acestor atacuri împotriva invadatorilor ruși.

Contraatacul din Herson a continuat și marți, după cum au arătat noi înregistrări video apărute pe platformele social media.

Urmărește ultimele evoluții din a 195-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.