Președintele rus Vladimir Putin a oprit coloana oficială care îl însoțea în timpul vizitei pe care a efectuat-o în enclava Kaliningrad pentru un scurt exercițiu de la imagine, conversând cu trecătorii de la o distanță considerabilă.

Vladimir Putin a pastrat totusi distanta fata de persoanele aflate pe marginea soseleiFoto: Captura video

O înregistrare video cu momentul a fost distribuită pe pagina sa de Twitter de jurnalistul Francis Scarr de la BBC, acesta notând că momentul a fost unul „cu adevărat bizar”, Putin oprind coloana oficială pentru o discuție de 10 secunde cu localnicii aflați pe marginea șoselei:

- Este totul în regulă?

- Da.

- Guvernatorul nu vă supără?

- Nu.

- În regulă. O zi bună!

Vladimir Putin a schimbat din nou obiectivul războiului din Ucraina

Momentul a avut loc în timpul vizitei pe care liderul de la Kremlin a efectuat-o în enclava rusească Kaliningrad dintre Polonia și Lituania, unde s-a deplasat cu ocazia „Zilei Cunoașterii”, celebrată anual în Rusia la începutul lunii septembrie.

Kremlinul a organizat o întâlnire cu elevii de la o școală locală, președintele rus relatându-le acestora o presupusă discuție pe care ar fi avut-o cu ministrul rus al Educației Serghei Kravțov. Potrivit acestuia, copiii ucraineni din teritoriile ocupate de ruși nici măcar nu știau că podul Crimeii există și credeau că este fals.

„Da!”, exclamă Putin amuzat, înainte de a spune apoi că elevii ucraineni nu știau nici că că Ucraina a făcut parte din Uniunea Sovietică.

În cadrul aceleiași întâlniri cu elevii din Kaliningrad Vladimir Putin a numit un nou obiectiv pentru „operațiunea militară specială” pe care a declanșat-o la sfârșitul lunii februarie împotriva Ucrainei, afirmând acum că scopul acesteia este eliminarea unei „enclave anti-ruse” de pe teritoriul ucrainean care „ne amenință țara”.

„Prin urmare, băieții noștri care luptă acolo îi protejează atât pe locuitorii din Donbas, cât și pe Rusia însăși. Și asta, desigur, merită sprijinul întregii societăți”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Presa rusă anunță un record de popularitate pentru Putin

TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus, a publicat vineri un sondaj de opinie care ar fi fost efectuat între 22 și 28 august pe un eșantion de 1.600 de persoane care ar arăta că procentul de încredere a cetățenilor ruși în Vladimir Putin este de 81,1%, în timp ce 78,1% dintre cei chestionați aprobă activitatea președintelui.

Un sondaj obținut însă în luna iulie de jurnaliștii de investigație de la Meduza arăta că doar 57% dintre respondenți considerau că „operațiunea militară specială” din Ucraina ar trebui continuată și că 30% dintre ruși afirmau că ostilitățile împotriva țării vecine ar trebui „oprite cât mai curând posibil”.

Deși chiar și acest sondaj comandat de Kremlin și ținut secret arăta că majoritatea rușilor susțin războiul împotriva Ucrainei, el dădea un procent al celor care vor oprirea sa mult mai mare decât cel din sondajele făcute publice.

Urmărește ultimele evoluții din a 192-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.