Ministerul rus al apărării a afirmat marţi că a ucis un număr semnificativ de "mercenari străini" care luptă în Ucraina în ultimele trei săptămâni, inclusiv 21 din România. De asemenea, susține că a ucis cel puțin 180 de militari din brigada 30 mecanizată din Ucraina în ultimele 24 de ore și că a doborât șapte drone ucrainene, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

În informarea sa operațională zilnică, fără a prezenta vreo dovadă, ministerul rus al apărării a spus că numărul total de mercenari activi în Ucraina nu este de 20.000, cât susține Kievul, ci de aproximativ 2.700, iar în ultimele trei săptpămâni ruşii au lichdat 391 de militari străini care luptă alături de trupele ucrainene.

"166 de militanți polonezi au fost lichidați. Printre reprezentanții Georgiei au fost distruși 50 de "mercenari", Marea Britanie a pierdut alți 23 de mercenari uciși în Ucraina. De asemenea, 21 de militari români și 15 canadieni au fost uciși în trei săptămâni", se arată în informarea făcută marţi de ministerul rus al apărării.

De asemenea, Rusia susține că a ucis în ultimele 24 de ore cel puțin 180 de militari din Brigada 30 mecanizată din Ucraina și că a doborât șapte vehicule aeriene ucrainene fără pilot.

Afirmațiile nu au fost verificate în mod independent.

Câţi "mercenari" din România spunea Rusia că se află în Ucraina

La jumătatea lunii iunie, Rusia afirma că aproape 7.000 de „mercenari” străini din 64 de țări au venit în Ucraina de la începutul conflictului și că aproximativ 2.000 dintre ei au fost uciși, transmite AFP.

După numărul de luptători care se află pe linia frontului, România s-ar clasa pe locul doi, potrivit armatei ruse.

Atunci, Rusia susținea că peste 500 de luptători din România au venit în Ucraina de la începutul războiului, 102 au fost uciși, 98 au părăsit Ucraina și la data de 17 iunie mai sunt puțin peste 300 de luptători din România pe frontul din Ucraina.

---------------