O fotografie distribuită pe platformele social media arată o dronă Orlan-10 doborâtă de ucrainenii care au descoperit că militarii ruși au lipit o icoană de aparatul de zbor fără pilot.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginea a fost distribuită de administratorii contului Ukraine Weapons Tacker, aceștia notând că drona de recunoaștere are „un sistem de protecție suplimentar interesant” și că ea a fost doborâtă recent de forțele ucrainene.

Unul dintre utilizatorii Twitter a remarcat că imaginea nu ar trebui să reprezinte o noutate, amintind de cazul unui preot rus care a sfințit mai multe puști-mitralieră mai devreme în cursul războiului.

O altă fotografie care s-a viralizat pe rețelele de socializare în luna mai arată de asemenea cum un preot a sfințit un lot de tancuri de ultimă generație T-90 înainte ca acestea să fie trimise în Ucraina.

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui rus Vladimir Putin, patriarhul ecumenic Bartolomeu sugerându-i acestuia chiar să își „sacrifice tronul” din cauza numeroaselor sale declarații de justificare și susținere a războiului din Ucraina.

Pe 16 iunie Marea Britanie a devenit prima țară europeană care a impus sancțiuni împotriva liderului Bisericii Ortodoxe Ruse după ce sancțiunile UE la adresa sa au căzut în ultimul moment din cauza opoziției Ungariei.

Urmărește ultimele evoluții din a 131-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.