Forțele ucrainene au anunțat eliminarea unui nou comandant al Forțelor Aeropurtate Ruse, una dintre unitățile de elită ale Moscovei, notând ironic că acesta a făcut „un gest de bunăvoință” după ce rușii au justificat prin acest lucru retragerea de pe Insula Șerpilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Locotenentul Serghei Zaharov, comandant adjunct al Companiei 104 de Trupe Aeropurtate, a făcut un 'gest de bunăvoință' - denazificat și demilitarizat oficial”, a notat pe paginile sale de Telegram și Twitter colonelul Anatoli Stefan, cunoscut pentru postările sale în care anunță eliminarea comandanților ruși.

Remarca sa ironică vine după ce ministerul rus al Apărării a declarat joia trecută că și-a retras trupele de pe Insula Șerpilor „în semn de bunăvoință” și că „Rusia nu se opune eforturilor ONU de a crea un coridor umanitar pentru a exporta producția de cereale din Ucraina”.

Presa rusă scrie că Zaharov a fost ucis pe 29 iunie și că acesta a fost desfășurat anterior și în Siria, afirmând despre el că a fost unul dintre cei mai străluciți absolvenți al Corpului de Cadeți de la Kostroma, un oraș din centrul Rusiei și capitala regiunii cu același nume.

Mai devreme în cursul zilei de luni colonelul Anatoli Stefan a transmis un mesaj emoționant, afirmând că Ucraina nu are dreptul să se predea din cauza militarilor care și-au dat deja viața în războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie.

Câți soldați ar fi pierdut Ucraina în război

Analistul militar Jack Watling, un cercetător din cadrul Royal United Services Institute al forțelor armate britanice, a afirmat săptămâna trecută că, potrivit estimărilor sale, Ucraina a pierdut mai mulți militari în război decât numărul total al infanteriștilor din armata britanică.

UK Defence Journal, revista oficială a forțelor armate britanice, notează că în 2021 armata Regatului Unit avea 18.000 de infanteriști.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la începutul lunii iunie că numărul ucrainenilor care mor zilnic doar în timpul luptelor din Donbas s-ar ridica la 100 și că Ucraina înregistrează până la 500 de răniți în unele zile. Alexei Arestovici, unul dintre consilierii săi, a afirmat ulterior că forțele armate ucrainene au înregistrat o medie zilnică de 150 de morți și 800 de răniți într-o singură săptămână.

Oficialii de la Kiev au precizat anterior că nu vor publica bilanțul total al victimelor înregistrate în război decât după încheierea acestuia.

Urmărește ultimele evoluții din a 131-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.