Președintele rus Vladimir Putin a negat miercuri responsabilitatea armatei ruse pentru un atac care, potrivit Kievului, a ucis cel puțin 18 persoane într-un centru comercial aglomerat din Kremenciuk, Ucraina, scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia Images

"Armata noastră nu lovește niciun loc de infrastructură civilă. Avem toate posibilitățile de a ști unde se află ceea ce este", a declarat Putin în cadrul unei conferințe de presă în capitala turkmenă Ashgabat.

Și purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus miercuri că informațiile potrivit cărora Rusia a atacat cu rachete mall-ul din Kremenciuk este o „știre falsă”, relatează TASS.

„O încercare de a pretinde că forțele ruse au lovit un mall din Kremenciuk pe 27 iunie este cea mai recentă flagrantă provocare a regimului lui Zelenski. Regimul de la Kiev a susținut că în mall se aflau aproximativ 1.000 de civili etc. Din păcate, toate aceste știri false au fost difuzate”, a declarat miercuri Zaharova la o conferință de presă.

„Țările occidentale ar putea la fel de bine să-și întrebe regimurile la ce folosește livrarea și depozitarea armelor și muniției în apropierea unui centru comercial? Nici reporterilor occidentali, nici ONG-urilor occidentale și „activiștilor umanitari”, care sunt atât de îngrijorați de situație, nu le-a trecut niciodată prin cap de a pune această întrebare”, a mai spus Zaharova.

Ea mai spus că civilii sunt folosiți ca scuturi umane de dragul intereselor geopolitice ale Occidentului.

Marți, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-locotenentul Igor Konașenkov, a raportat că Forțele Aerospațiale Ruse au efectuat „lovituri chirurgicale de înaltă precizie” hangarele care conțineau arme furnizate de SUA și UE, în apropierea unei fabrici de mașini rutiere.

Atacul rusesc cu rachete asupra unui centru comercial din Kremenciuk a ucis cel puțin 18 persoane, potrivit salvatorilor, în timp ce un număr de 59 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar alte alte 36 de persoane sunt date dispărute.