O înregistrare video distribuită de soldații ruși pe rețelele sociale îl arată pe unul dintre camarazii lor încercând să îi înveselească cu acordeonul după câteva pahare, imaginile fiind pe larg ridiculizate de ucraineni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Filmarea postată inițial pe TikTok a fost redistribuită și de colonelul Anatoli Stefan, ofițerul ucrainean care a anunțat eliminarea mai multor generali și comandanți de top ruși pe conturile sale de pe rețelele de socializare. Stefan este cel care a anunțat și eliminarea lunetistului „Adam cel Groaznic” și a atamanului Alexandr Kalnițki.

Ofițerul ucrainean nu precizează unde a fost făcută înregistrarea, notând simplu: „Întâlniți-i! Cinematograful de mobilizare a orcilor. Școală, vodcă și acordeon”.

Aceasta nu este prima înregistrare video apărută pe rețelele de socializare în care unii dintre soldații ruși par vizibil sub influența alcoolului. O alta amplu distribuită la mijlocul lunii iunie a fost filmată de militari ai Moscovei care se cinsteau cu câteva pahare în timp ce stăteau la pândă cu un sistem de rachetă antitanc.

Rusia promite un „job pentru bărbați adevărați” în armată

Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU) anunța la finalul lunii mai că o parte din militarii ruși au ajuns la capătul puterilor și au recurs la consumul de droguri și alcool în exces pentru a putea rezista presiunii războiului.

Mai recent, tot mai mulți soldați ruși au început să se plângă vocal de condițiile de pe front și în special de faptul că nu au mai primit permisie de la declanșarea războiului pe 24 februarie.

Rusia se confruntă de asemenea cu o lipsă a voluntarilor care doresc să meargă pe front, propaganda Kremlinului ajungând să le promită rușilor până la un milion de ruble pentru a accepta „un job pentru bărbați adevărați”.

„Armata rusă este deja o schemă ponzi MLM (n.r. Multi Level Marketing) doar că nu îți pierzi banii, ci viața”, scria zilele trecute pe Twitter Christo Grozev, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști ai site-ului de investigație Bellingcat.

Urmărește ultimele evoluții din a 126-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.