Un om a murit și alte șase persoane au fost rănite în urma atacurilor cu rachete ale rușilor asupra unor blocuri și a unei grădinițe din Kiev, în schimb Rusia susține că a lovit o fabrică de armament din Kiev.

Operatiuni de salvare in Kiev dupa atacul rusesc cu rachete Foto: Captura

AFP a publicat o înregistrare video a intervenției pompierilor după atacul cu rachete.

Printre cele șase persoane rănite a fost și o fetiță de 7 ani, care dormea liniștită în patul ei, până când rachetele rușilor i-au lovit casa, a spus Kuleba. Ea a fost operată cu succes.

Rusia susține că duminică a lovit o fabrică de producție de rachete din Kiev, considerând „false” afirmațiile că a lovit o zonă rezidențială din capitala Ucrainei.

Fabrica de arme Artyom a fost cea care, „ca infrastructură militară, a fost ținta”, a spus Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, adăugând că acest loc a fost deja vizat în aprilie.

Ministerul rus a susținut că deteriorarea unei clădiri rezidențiale din apropiere a fost cauzată de căderea unei rachete de apărare aeriană ucraineană. „Prejudiciul nu a fost cauzat doar de sus, ci și de jos, ceea ce confirmă versiunea unei căderi” a unei rachete de apărare ucrainene, a dat asigurări el.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro