Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba le-a cerut liderilor reuniți la summitul G7 din Munchen mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, acuzând atacul rușilor asupra Kievului produs duminică dimineața. Unul dintre răniți este o fetiță de 7 ani care dormea liniștită în patul ei, până când rachetele rușilor i-au lovit casa, a spus Kuleba, publicând o fotografie cu fetița purtată pe targă de salvatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Acest copil ucrainean de 7 ani dormea liniștit în Kiev până când o rachetă de croazieră rusă i-a aruncat casa în aer. Mult mai mulți din jurul Ucrainei sunt loviți. Summitul G7 trebuie să răspundă cu mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme grele pentru Ucraina. Imperialismul bolnav al Rusiei trebuie învins”, a transmis Kuleba, referindu-se la atacul cu rachete produs duminică dimineața în centrul capitalei Ucrainei, în ajunul reuniunii G7.

Liderii G7 ar urma să discute despre noi ajutoare acordate Ucrainei.

După o pauză de câtvea săptămâni, rușii au atacat duminică dimineața centrul Kievului, lovind clădiri rezidențiale și o grădiniță. O fetiță de 6-7 ani a fost scoasă de sub dărâmături.

Kuleba a publicat o fotografie cu fetița, purtată pe targă de echipele de salvare.

Potrivit ultimelor informații, o persoană a murit în atacul de duminică, iar aceasta ar fi chiar tatăl fetiței. Informația nu a fost însă confirmată oficial.

Mama sa a stat ore întregi sub dărâmături, echipele de intervenție încercând să o salveze.

Știre actualizată