Mai multe explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Serviciile de urgență au evacuat oamenii în urma atacului rusesc cu rachete asupra capitalei Kiev, 2 persoane fiind spitalizate. Primarul capitalei a precizat că încă mai sunt rezidenți sub dărâmături. Una dintre rachete a lovit o grădiniță, potrivit ministrului de interne. O fetiță de șase ani a fost scoasă de sub dărâmături.

Rușii au lovit cu rachete clădiri din KievFoto: Emilio Morenatti / AP - The Associated Press / Profimedia

UPDATE 14:16 O persoană ar fi murit în atacul cu rachete rusești asupra Kievului, însă informația publicată pe twitter de un fost consilier prezidențial nu este confirmată oficial.

În același timp, parlamentarul Lesia Vaylenko a spus că victima este tatăl fetiței de 7 ani care a fost scoasă de sub dărâmături. Mama copilei ar fi stat blocată sub moloz mai multe ore.

Din fericire, la grădiniță nu au fost înregistrate victime, pentru că, fiind duminică, toți copii și personalul erau liberi.

UPDATE 12:34 Rachete ruseşti au lovit o clădire rezidenţială şi o grădiniţă din centrul Kievului duminică dimineaţă devreme, rănind cinci persoane, au anunţat oficiali ucraineni, primul astfel de atac asupra capitalei ucrainene în mai multe săptămâni, informează Reuters.

Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Serviciile de urgență au evacuat oamenii în urma atacului rusesc cu rachete asupra capitalei Kiev, 2 persoane fiind spitalizate, a precizat primarul Vitali Klitschko.

Potrivit acestuia, există oameni prinși sub dărâmăturile unei clădiri de nouă etaje din Kiev, care a fost lovită de o rachetă rusească în dimineața zilei de duminică.

Serviciul de Stat de Urgență a transmis că o clădire a luat foc și trei etaje superioare au fost parțial distruse. În total, rușii ar fi tras 14 rachete asupra capitalei și a regiunii Kiev.

Ajunsă la faţa locului, o echipă AFP a văzut ultimele trei etaje ale unei clădirii în flăcări şi casa scării complet distrusă, în timp ce poliţia a izolat zona. Exploziile au avut loc în jurul orei 6.30, la jumătate de oră după declanşarea sirenelor antiaeriene în capitală.

"O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Kiev, resturile au căzut asupra unui sat", a declarat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksi Kuleba, pe Telegram, adăugând că "inamicul a lovit capitala".

"Ambulanţe şi personal de prim ajutor se află la faţa locului. În două clădiri se desfăşoară salvarea şi evacuarea locatarilor", a precizat și Kliciko, care s-a dus acolo.

Noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Precedenta lovitură rusă asupra capitalei a avut loc la începutul lunii iunie şi a vizat o fabrică de la periferia Kievului, rănind o persoană.

La sfârşitul lunii aprilie, un alt bombardament rus a lovit capitala în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres. O jurnalistă ucraineană de la Radio Libertatea a fost atunci ucisă în apartamentul ei.