Rusia susține că duminică a lovit o fabrică de producție de rachete din Kiev, considerând „false” afirmațiile că a lovit o zonă rezidențială din capitala Ucrainei, relatează AFP.

Ministrul rus al apărării, Serghei ȘoiguFoto: Vadim Savitsky / TASS / Profimedia

Fabrica de arme Artyom a fost cea care, „ca infrastructură militară, a fost ținta”, a spus Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, adăugând că acest loc a fost deja vizat în aprilie.

„Forțele ruse au atacat ținte civile în Kiev sunt false”, a insistat Ministerul Apărării. Racheta rusă „a lovit cu precizie atelierele fabricii Artyom”, a adăugat el.

Ministerul rus a susținut că deteriorarea unei clădiri rezidențiale din apropiere a fost cauzată de căderea unei rachete de apărare aeriană ucraineană. „Prejudiciul nu a fost cauzat doar de sus, ci și de jos, ceea ce confirmă versiunea unei căderi” a unei rachete de apărare ucrainene, a dat asigurări el.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestei afirmații.

Potrivit autorităților ucrainene, o persoană a fost găsită moartă, iar alte patru au fost internate în spital după atacurile care au avut loc în zorii zilei într-un cartier din apropierea centrului Kievului.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba le-a cerut liderilor reuniți la summitul G7 din Munchen mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, acuzând atacul rușilor asupra Kievului produs duminică dimineața. Unul dintre răniți este o fetiță de 7 ani care dormea liniștită în patul ei, până când rachetele rușilor i-au lovit casa, a spus Kuleba, publicând o fotografie cu fetița purtată pe targă de salvatori.

Imagini cu fetița scoasă de sub dărâmături după atacul rușilor asupra Kievului, publicate de Kuleba.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro