Forțele armate ucrainene au reușit o lovitură împotriva unui vehicul blindat pe care soldații ruși au încercat să îl ascundă printre acareturile unei gospodării, acesta explodând puternic cel mai probabil după aprinderea muniției de la bord.

Rusii au incercat sa ascunda vehiculul blindat printre acareturile unei gospodariiFoto: Captura video

O înregistrare video cu lovitura „dramatică” reușită de a 28-a Brigadă Mecanizată a armatei ucrainene a fost redistribuită de Ukraine Weapons Tracker care notează că aceasta a fost realizată în satul Oleksandrivka din regiunea Herson unde forțele armate ale Kievului au lansat un contraatac în 3 direcții.

Weekendul trecut forțele de ocupație au început să distribuie primele pașapoarte rusești locuitorilor din orașul Herson, centrul administrativ al regiunii cu același nume, însă s-au lovit de lipsa de cooperare a localnicilor.

Potrivit unei anchete publicate săptămâna trecută de jurnaliștii de investigație de la Meduza, Kremlinul face deja pregătiri pentru încorporarea tuturor teritoriilor ucrainene cucerite, inclusiv zonele pe care le controlează din regiunile Herson și Zaporojie, într-un nou district federal care urmează să fie anexat Rusiei.

Contraatacul ucrainenilor în Herson

Într-o evaluare asupra războiului din Ucraina publicată la sfârșitul lunii mai, Institutul pentru Studiul Războiului din Statele Unite nota că forțele ucrainene au efectuat cu succes un contraatac limitat în apropierea graniței dintre Herson și regiunea Nikolaiev, forțând forțele rusești să treacă în defensivă.

ISW nota că acest contraatac a avut probabil obiectivul de a perturba eforturile Rusiei de a stabili poziții defensive puternice de-a lungul axei sudice a noii ofensive generale pe care a declanșat-o pe 18 aprilie.

Weekendul trecut, forțele armate ucrainene au anunțat că au continuat contraatacurile în regiunea Herson, acestea fiind acum desfășurate în direcțiile în direcțiile Kiselevka, Soldatskoe și Oleksandrivka, tocmai satul în care a fost surprinsă distrugerea vehicului blindat rusesc din înregistrarea video de mai sus.

Potrivit Comandamentul Operațional Pivden, forțele armate ale Ucrainei au reușit de asemenea să elimine un grup de parașutiști militari și au distrus un depozit rusesc de muniții în sudul Ucrainei.

Urmărește ultimele evoluții din a 112-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.