Forțele armate ale Ucrainei desfășoară o contraofensivă în regiunea Herson în direcțiile Kiselevka, Soldatskoe și Oleksandrivka, scrie unian.net.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ssatul Tavriyskoye a fost recucerit și este complet sub controlul Ucrainei, potrivit sursei citate.

De asemenea, forțele armate ale Ucrainei au ucis un grup de parașutiști militari și au distrus un depozit rusesc de muniții în sudul Ucrainei, a spus Comandamentul Operațional Pivden, potrivit Ukrainska Pravda.

„Pentru că nu au reușit să avanseze la sol, inamicul ne testează acum puterea pozițiilor noastre prin atacuri conduse prin intermediul elicopterelor”, a spus Comandamentul Operațional Pivden.

  • Ca reacție, Mi-8 [elicopterele ucrainene - n.red.] au atacat o grupare inamică din regiunea Herson; între timp, aeronavele Su-25 au efectuat un atac aerian asupra unui grup de echipamente inamice din regiunea Nikolaiev.
  • Grupul nostru de recunoaștere a ucis un grup de parașutiști militari ruși și le-a confiscat armele și dispozitivele de comunicare în timpul unei operațiuni de recunoaștere pentru a studia posibile rute de avansare în regiunea Herson ocupată de ruși.
  • În regiunea Odesa, inamicul continuă o ofensivă informațională distructivă și manipulează mințile populației civile prin răspândirea de informații false despre o posibilă amenințare biologică la adresa regiunii, fie prin răspândirea bolilor infecțioase, fie prin provocări militare”.

O nouă înregistrare video distribuită pe Twitter arată anihilarea completă a unei poziții de artilerie a armatei ruse, aceasta fiind rasă de pe fața pământului de bombardamentele ucrainenilor care distrug cel puțin 13 vehicule în urma atacului.

Înregistrarea a fost distribuită de administratorii contului Ukraine Weapons Tracker, aceștia notând că bombardamentul a fost efectuat de a 40-a Brigadă de Artilerie a armatei ucrainene și că printre vehiculele distruse se numără 6 lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad (M1964) și camioane de aprovizionare.

Poziția de artilerie distrusă a fost geolocalizată de internauți ca fiind lângă Synychyne, o localitate de pe malul râului Doneț aflată în regiunea Harkov.

Urmărește ultimele evoluții din a 108-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.