​Forțele Armate ale Ucrainei au anunțat eliminarea unui alt ofițer, comandant al divziei 106 aeroportate, Alexander Vygulyar, scrie Ukrainska Pravda.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Căpitalul Alexander Vygulyar, comandantul diziviziei 106 aeroportate s-a alăturat fanilor VIP ai lui Kobzon”, arată o postare pe facebook a Forțelor Armate ale Ucrainei, făcând referire la cântărețul Joseph Kobzon mort în 2018 și care a făcut parte în 2014 dintr-un grup de 500 de artiști ruși care au semnat o scrisoare deschisă în sprijinul anexării Crimeei de către Rusia.

Potrivit postării, acum trei luni, Vygulyar, împreună cu divizia sa, a reconstituit „operatiunea aeriană Vyazemsky”, dar acest lucru nu i-a ajutat când s-au întâlnit cu soldații ucraineni.

La 28 mai, Forțele Armate ale Ucrainei l-au ucis de asemenea și pe locotenent-colonelul Aleksandr Dosiagaev, comandant al unui batalion din cadrul Regimentului 104 Gărzi Asalt Aeropurtat.

Sâmbătă un ofițer al armatei ucrainene, Anatoli Stefan, a anunțat că Forțele armate ucrainene au reușit să elimine un ataman, un comandant al trupelor de cazaci ruși.

Ucraina a eliminat și un general al Forțelor Aeriene Ruse

Anunțul „trimiterii acasă” a atamanului vine după ce forțele armate ucrainene au reușit săptămâna aceasta să elimine un nou general rus, primul din cadrul Forțelor Aeriene ale Moscovei.

Moartea general-maiorului în retragere Kanamat Botașev a fost raportată marți de serviciul în limba rusă al BBC după confirmarea informației din mai multe surse. Botașev este pilotul rus cu cel mai înalt rang a cărui moarte a fost confirmată până acum în războiul din Ucraina, el fiind doborât în timp ce pilota un avion Su-25.

Născut în 1959, el a fost înainte de pensionare comandantul unui regiment de aviație.

Nu este clar cum un ofițer pensionar în vârstă de 63 de ani a ajuns să piloteze un avion de atac la sol în Ucraina, în mediul online existând speculații că acesta ar fi fost recrutat de grupul de mercenari Wagner.

Urmărește LIVE Aici toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 95