Unul dintre luptătorii ucraineni din Azovstal, Dmitro Kozatski, a publicat, vineri, pe Twitter ceea ce pare un mesaj de adio. „Ei bine, asta-i tot. Vă mulțumesc din adăposturile din Azovstal - locul morții mele și al vieții mele”, a scris el în mesajul care e insoțit de două ultime fotografii făcute în oțelăria din Mariupol.

Interiorul otelariei AzovstalFoto: Dmitro Kozatski

Mai mult, el a pus un link către toate pozele pe care le-a făcut în Azovstal și care au fost preluate de toate marile publicații ale lumii.

„Apropos, cât sunt în captivitate, o să vă las fotografiile mele la cea mai bună calitate, să le trimiteți la toate concursurile foto, dacă voi câștiga ceva, va fi foarte frumos. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul dumneavoastră”, a scris pe Twitter Dmitro Kozatski.

Ultimele două poze din Azovstal postate de Dmitro Kozatski:

„Ochii și vocea lui Azovstal”

La ora actuală, nu se știe unde se află luptătorul ucrainean și dacă s-a predat forțelor ruse care dețin controlul în Mariupol, potrivit Meduza.

Potrivit presei locale, Dmitro Kozatski are 26 de ani și s-a născut în regiunea Jîtomîr. Până în 2014, a studiat științe politice la Academia Ostroh din regiunea Rivne din Ucraina, apoi s-a alăturat Gărzii Naționale a Ucrainei.

Potrivit Hromadske, luptătorul poreclit Orest s-a alăturat Regimentului Azov în 2017.

Acum, Dmytro Kozatskyi este responsabil de serviciul de presă al batalionului, potrivit presei locale.

În Ucraina, Dmitro Kozatski este considerat „ochii și vocea lui Azovstal”.

Pe 10 mai, când trupele rusești încercau cucerirea oțelăriei Azovstal, Dmitro Kozatski a publicat mai multe fotografii ale căror personaje principale erau apărătorii răniți ai Azovstalului.

La 16 mai, o altă fotografie realizată de Dmitro Kozatski în care apărea un soldat ucrainean într-o rază de lumină a devenit virală pe rețelele de socializare și a primit titlul „Lumina va câștiga”.

De asemenea, a doua zi după ce Ucraina a câștigat concursul Eurovision grație trupei Kalush Orchestra, Dmytro a postat un videoclip cu un luptător ucrainean în timp ce cânta melodia „Stefania" în timp ce oțelăria era bombardată.

Pe 2 mai, Dmitro Kozatski a publicat un mesaj pe Twitter cu o poză de-a sa spunând că ar fi perfectă pentru o „ultimă fotografie”.

„Fotografia mă descrie cel mai bine, chiar și în cele mai oribile momente pot găsi ceva minunat. Dar cred că această fotografie va fi doar începutul. Începutul eliberării și al victoriei noastre”, și-a încheiat Dmitro mesajul.