O imagine cu un luptător ucrainean aflat în catacombele Azovstal a devenit virală pe Twitter, fotografia fiind făcută luni, când la nivel mondial este celebrată Ziua Internațională a Luminii.

HotNews.roFoto: Hotnews

În imagine se vede cum o rază îngustă luminează fața soldatului ucrainean ce stă cu brațele desfăcute larg și are fața îndreptată chiar spre sursa de lumină, ce vine probabil printr-o spărtură făcută în tavan de bombardamentele rusești.

Forțele rusești au continuat și zilele trecdute să loviturile de artilerie și aeriene asupra uzinei siderurgice unde câteva sute de soldați, ultimii luptători din Mariupol își mențin pozițiile.

Forțele rusești au bombardat orașul portuar timp de aproape două luni, transformând Mariupolul într-un morman de dărâmături. Grupuri de luptători și civili ucraineni s-au ascuns în Azovstal - o vastă uzină din epoca sovietică, fondată în timpul lui Iosif Stalin și proiectată cu un labirint de buncăre și tuneluri.

Civilii au fost evacuați din buncăre, dar luptătorii ucraineni au rămas ascunși acolo.

Turcia a propus evacuarea pe mare a ucrainenilor răniţi din Azovstal, a spus sâmbătă purtătorul de cuvânt al lui Erdogan. Liderul cecen Ramzan Kadîrov a făcut însă apel la președintele turc, să revină asupra ofertei sale și să nu faciliteze evacuarea luptătorilor ucraineni blocați în Azovstal, Kadîrov spunând că luptătorii Azov sunt „criminali fără Dumnezeu”.

----------