Autoritățile ucrainene au publicat luni imagini cu unul dintre soldații blocați în buncărele combinatului asediat Azovstal care, în timp ce oțelăria este bombardată, cântă „Stefania”, melodia cu care Ucraina a câștigat Eurovision 2022.

Militar ucrainean care canta din buncarele Azovstal melodia cu care Ucraina a castigat EurovisionFoto: Captura

Imaginile cu militarul ucrainean care cântă în timp ce rușii bombardează Azovstal au fost publicate pe Twitter de Ministerul de Externe al Ucrainei.

"Apărătorii ucraineni au mulțumit KalushOrchestra pentru sprijinul acordat și pentru apelul făcut pentru ei la Eurovision", mai spune ministerul ucrainean de Externe.

Trupa Kalush Orchestra din Ucraina a câștigat sâmbătă noapte Eurovision 2022, cu piesa „Stefania”, care amestecă hip-hop-ul și muzica tradițională pe versuri scrise înainte de război – care rezonează puternic cu evenimentele actuale („Întotdeauna voi găsi drumul spre casă chiar și dacă toate drumurile sunt distruse”).

În plin război, reprezentanții Ucrainei au făcut un apel, de pe scena din Torino, pentru salvarea soldaților de la oțelăria Azovstal din Mariupol.