Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, afirmă că militarii Regimentului Azov și ceilalți combatanți ucraineni capturați în uzina Azovstal din Mariupol nu pot fi schimbați pentru prizonieri ruși, ci judecați, relatează Interfax.

Viaceslav Volodin, presedintele Dumei de Stat, la o intalnire cu Vladimir PutinFoto: Kremlin Pool / Alamy / Profimedia Images

Volodin a declarat acest lucru în plenul camerei inferioare a parlamentului de la Moscova pentru a susține o propunere în acest sens făcută de un deputat al partidului pro-Kremlin O Rusie Justă.

„Faceți propunerea corectă, criminalii naziști nu ar trebui să fie schimbați. Aceștia sunt criminali de război, trebuie să facem totul pentru a-i aduce în fața justiției”, a declarat președintele Dumei de Stat.

El a cerut comitetelor pentru Apărare și Securitate a Dumei să pregătească un proiect în acest sens care să fie supus votului.

Declarațiile lui Volodin vin în contextul în care Ucraina a anunțat luni noaptea că peste 260 de militari ai săi au fost scoși din uzina Azovstal, ei ajungând în localități controlate de forțele armate ruse.

Evacuarea ultimilor militari ucraineni de la uzina Azovstal este în desfășurare

Ministrul ucrainean adjunct al Apărării, Hanna Maliar, afirma luni noaptea că urmează să aibă loc „un schimb” de prizonieri „pentru a-i aduce acasă” pe militarii care au apărat timp de peste o lună ultimul bastion al rezistenței din Mariupol.

Încă de dinainte ca aceasta să facă anunțul, pe platformele social media au început să apară primele imagini cu autobuze transportând soldați ucraineni răniți, care au stat baricadați în oțelăria Azovstal.

Armata ucraineană a anunțat marți că este în desfășurare evacuarea tuturor trupelor rămase în Azovstal.

„Garnizoana din Mariupol și-a îndeplinit misiunea de luptă. Comandamentul militar suprem le-a ordonat comandanților unităților staționate la Azovstal să salveze viețile personalului. Apărătorii din Mariupol sunt eroii timpului nostru”, a transmis marți dimineață Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Urmărește ultimele evoluții din a 83-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.