În jur de 12 autobuze transportând soldați ucraineni răniți, care au stat baricadați în oțelăria Azovstal din Mariupol, asediată și bombardată constant de ruși, au părăsit uzina luni seară, relatează Reuters citând martori.

Soldați ucraineni răniți, evacuați din Azovstal. Autobuzele sunt escortate de trupele pro-ruse din autoproclamata Republică Populară DoneţkFoto: Alexey Kudenko / Sputnik / Profimedia

Reuters precizează însă că nu a putut stabili câți soldați ucraineni se aflau în aceste autobuze.

Este de asemenea neclar, potrivit agenției de presă, dacă cei din autobuze sunt toți dintre cei 40 de răniți despre care ofiţerii ucraineni spuneau că se află în Azovstal.

În jur de 600 de militari ucraineni s-ar afla în subteranele uzinei Azovstal, scrie Reuters.

Amintim că Moscova a anunțat anterior că un armistiţiu a fost instituit la oțelăria Azovstal, ultimul bastion de rezistență ucraineană din orașul Mariupol, în vederea evacuării ucrainenilor răniți. Autoritățile ucrainene nu au transmis însă nicio informație în acest sens.

Potrivit Moscovei, armistiţiul este rezultatul negocierilor purtate chiar cu luptătorii ucraineni, fiind deschis „un coridor umanitar prin care soldații ucraineni răniți sunt transferați către unitățile medicale din Novoazovsk”.

Novoazovsk se află la circa 40 de kilometri de Mariupol, în teritoriu controlat de forțele ruse și pro-ruse.

___