Armata ucraineană anunță că a distrus încă două nave rusești de patrulare din clasa Raptor cu o dronă Bayraktar, pe lângă Insula Șerpilor, care pare să aibă o miză foarte mare în această fază a războiului.

Navă rusească Raptor, distrusă de BayraktarFoto: Captura Facebook

„Insula Șerpilor, locul de unde nu se mai întorc 'rușiștii`”, se spune în mesajul ce însoțește imaginile ce arată cum sunt lovite navele marinei ruse. ('Rușisti' este un termen folosit de ucraineni ce combină cuvintele 'ruși' și 'rasiști'”)

Interesant este că cele nouă Raptor rusești par să fi fost fotografiate din satelit sâmbătă, îndreptându-se spre coastele Ucrainei, după ce - tot cu o dronă turcească TB 2 - a fost lovită o navă de debarcare a marinei ruse aflată pe malul Insulei Șerpilor.

Imaginile din satelit au fost postate pe Twitter de expertul naval H. I. Sutton:

Noua reușită a ucrainenilor vine după ce luni au mai lovit două nave din clasa Raptor cu o dronă Bayraktar.

Rușii revendică și ei lovituri reușite în zona Insulei Șerpilor

Duminică dimineață, ministerul rus al Apărării a susținut că apărarea sa aeriană a doborât două avioane ucrainene SU-24 și un elicopter deasupra Insulei Șerpilor.

De asemenea, sâmbătă, Moscova a afirmat că a doborât numeroase aeronave ucrainene și a scufundat o navă ucraineană lângă insulă.

”Avioanele rusești au doborât un bombardier Su-24, un avion de vânătoare Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu parașutiști și două drone Bayraktar-TB2 aparținând forțelor armate ucrainene în apropiere de Insula Șerpilor. De asemenea, a fost distrusă și nava de asalt blindată ucraineană Stanislav, a spus generalul-maior rus Igor Konașenkov, citat de TASS.

Referințe:

------------