Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat luni că comentariile făcute de președintele american Joe Biden despre președintele rus Vladimir Putin arată că „unii din Occident au probleme cu conștiința”, relatează Reuters.

Serghei LavrovFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

Joe Biden l-a acuzat luni pe Vladimir Putin de crime de război şi a declarat că doreşte un proces pentru aceste crime de război, reacția sa alăturându-se revoltei exprimate de comunitatea internațională după descoperirea a numeroase cadavre de civili în regiunea Kievului în urma retragerii forţelor militare ruse.

Lavrov a mai spus că Rusia va ține o conferință de presă luni seară, la New York, pentru a răspunde acuzațiilor privind rolul său în aceste atrocități.

***

Imaginile cu zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul capitalei ucrainene apărute în weekend, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat duminică Moscova de comiterea unui „genocid” în Ucraina, la o zi după descoperirea a numeroase cadavre la Bucha.

Rusia a respins „categoric” acuzaţiile prin intermediul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta şi ministrul de externe rus Serghei Lavrov au susținut că este vorba despre o „înscenare” făcută de Kiev.

___