Primarul oraşului Bucha, Anatoliy Fedoruk, spune că autoritățile încearcă acum să îi identifice pe localnicii împușcați "fără discernământ" de către trupele ruse - copii, mame și bătrâni -, care nu reprezentau nicio amenințare.

Foto:
  • "Nu îi vom ierta pe ruşi pentru atrocităţile petrecute aici. Jumătate din oraş este distrus.
  • Avem impresia că ocupanţii ruşi au primit undă verde de la Putin şi de la Şoigu, ministrul Apărării, să transforme Ucraina într-un safari. Nu au reuşit să ia Kievul, aşa că şi-au exprimat frustrarea asupra oraşului Bucha”, a declarat Fedoruk, într-un interviu pentru CNN.

El a spus că ”jumătate din oraş este distrus”, în timp ce autoritățile încearcă să îi identifice pe civilii ”ucişi fără discernământ de către ocupanţii ruşi”.

Potrivit primarului, multe dintre victime erau bătrâni, dar au fost uciși și mulți copii și adolescenți.

  • ”Era imposibil să nu vezi că sunt copii, să nu vezi că o mamă cară un copil”, a spus el pentru CNN.

El a mai spus că, de la începerea invaziei ruse, în localitate au mai rămas aproximativ 3.000 de oameni: "Toţi au fost martori ai evenimentelor oribile”.

Imagini cumplite cu atrocitățile comise de armata rusă în zonele ocupate de lângă Kiev au început să apară în cursul weekendului, după ce militarii ruși s-au retras sau au fost împinși de forțele armate ale Ucrainei din întreaga regiune a capitalei Ucrainei.

Cadavrele a cel puțin 20 de bărbați civili au fost găsite pe o singură stradă, împrăștiate pe câteva sute de metri. Șaisprezece dintre cele douăzeci de cadavre descoperite pe strada din Bucha se aflau pe trotuar sau pe marginea trotuarului. Trei erau în mijlocul drumului și altul în curtea unei case.

Alte 57 de cadavre au fost găsite într-o groapă comună din oraș, unele dintre acestea fiind parțial vizibile. Compania americană Maxar a realizat imagini din satelit cu orașul Bucha care arată un șanț de aproximativ 13 metri lungime săpat pe terenul unei biserici.

Procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de Rusia au anunțat că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, până duminică seara.

CITEȘTE ȘI:FOTO Imagini din satelit din Bucha arată un sanț lung de 13 metri pe locul în care a fost descoperită o groapă comună