Cadavrele a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună din Bucha, un oraș din regiunea Kiev recucerit săptămâna aceasta de forțele ucrainene, a declarat duminică șeful serviciilor de salvare Serhii Kaplychny, scrie AFP.

Un ucrainean acopera 4 civili ucisi de rusi pe o autostrada la 20 de kilometri de KievFoto: Mykhaylo Palinchak/SOPA/Shutterstock Editorial/Profimedia Images

Erau vizibile vreo 10 cadavre, unele doar parțial îngropate. „Aici, în acest mormânt lung, sunt îngropați 57 de oameni”, a spus Kaplychnyi, care a organizat recuperarea cadavrelor.

Descoperirea gropii comune cu cele 57 de cadavre vine după ce ieri sute de cadavre au fost găsite împrăștiate pe străzile orașului Bucha.

Cel puțin 20 de cadavre pe o singură stradă

Cadavrele a cel puţin douăzeci de bărbaţi îmbrăcaţi în civil au fost găsite sâmbătă pe o singură stradă din Bucha.

Primarul Anatoli Fedoruk a spus că aproape 300 de persoane au trebuit înhumate "în gropi comune" la Bucha.

"La Bucha, am îngropat deja 280 de persoane în gropi comune", deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi, a declarat prin telefon edilul oraşului pentru AFP.

„Acestea sunt consecințele ocupației ruse, ale acțiunilor” inamicului, a spus Fedoruk, care a subliniat că „toți acești oameni au fost împușcați”.

Primarul a spus că „bărbați și femei de toate vârstele” au murit. „Ceea ce m-a șocat cel mai mult a fost un băiat de 14 ani”, potrivit acestuia.

Citește și:VIDEO Imagini cumplite: Rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în Bucha - presă ucraineană / Primarul spune că au fost omorâți oameni de toate vârstele, inclusiv femei

”Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă. Au fost clar executați. Scenele sunt greu de descris”, spune purtătorul de cuvânt al lui Zelenski

----