Procurorii ucraineni care investighează posibilele crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat duminică procurorul general Irîna Venediktova, relatează Reuters.

Foto:

Dintre cele 410 cadavre găsite, 140 dintre ele au fost examinate.

Ministerul Apărării din Ucraina a postat pe pagina sa oficială un nou film care înfățișează trupurile neînsuflețite ale unor civili legați la mâini și împușcați găsite ântr-o casă din Bucha.

”Dovezi oribile ale crimelor de război comise de Rusia în timpul ocupației. Nu vom uita niciodată. Nu vom ierta”.

„Acesta este subsolul unei case din Bucha. Ocupanții au stat într-o cameră. Civilii au fost împușcați în cealaltă. Corpurile sunt încă acolo. Mai întâi i-au împușcat în genunchi. Le-au legat mâinile, i-au pus în genunchi cu fața la perete. I-au împușcat în cap și asta a fost tot”.

Rusia a negat acuzațiile conform cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha, lângă Kiev.

„În perioada în care această localitate se afla sub controlul forțelor armate ruse, nici un localnic nu a suferit acțiuni violente”, a precizat ministerul rus al Apărării. El a susținut că imaginile cadavrelor de pe străzile orașului sunt „o nouă producție a regimului de la Kiev pentru presa occidentală.

Anterior forțele de salvare au spus că trupurile neînsuflețite a 57 de persoane au fost găsite într-o groapă comună, în timp ce primarul localității a zis cu o zi înainte că aproximativ 300 de cadavre găsite pe străzi au trebuit îngropate în gropi comune.

Citește și:VIDEO Imagini cumplite: Rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani în Bucha - presă ucraineană / Primarul spune că au fost omorâți oameni de toate vârstele, inclusiv femei

”Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă. Au fost clar executați. Scenele sunt greu de descris”, spune purtătorul de cuvânt al lui Zelenski

----