Forțele ruse încep să aibă „probleme de inventar cu munițiile ghidate de mare precizie”, a declarat luni presei un înalt oficial american din domeniul apărării, potrivit CNN.

Nave rusesti lansand rachete KalibrFoto: TASS / Profimedia Images

Munițiile ghidate de înaltă precizie se referă la rachete care țintesc o locație anume, față de „bombele stupide” (neghidate, nedirijate) care nu au tehnologia de a viza o țintă precisă.

Problemele de inventar în jurul aprovizionării lor cu muniție ghidată de mare precizie sunt motivul pentru care „vedeți o creștere a utilizării (de către ruși) a ceea ce numim bombe stupide”, a explicat oficialul.

Probleme și cu eficacitatea munițiilor inteligente rusești: unele nu se lansează, altele nu lovesc ținta sau nu explodează

Unele dintre munițiile lor ghidate „nu reușesc să se lanseze, nu reușesc să lovească ținta sau nu explodează la contact”, a arătat oficialul american.

Rușii au folosit „destul de mult” din rezervele lor de „rachete de croazieră, rachete de croazieră cu lansare din aer”, și au înregistrat un „număr semnificativ de eșecuri” în rândul acestor muniții, a mai spus oficialul citat, potrivit CNN.

CNN a relatat anterior că Rusia s-a bazat mult mai mult pe bombe mai puțin sofisticate, așa-numitele bombe „stupide”, decât pe arsenalul său de muniție ghidată de înaltă precizie în războiul său împotriva Ucrainei.

Rachetele de croazieră Kalibr, rachetele balistice Iskander sau rachetele hipersonice Kinjal sunt tipuri de munție de precizie. În schimb, obuzele, rachetele de artilerie Grad sau Smerch sau PRND-urile lansate din avioane și elicoptere sunt exemple de muniție neghidată.

Citește și:

___