Şapte spitale au fost distruse de la începutul invaziei ruse în Ucraina, a anunţat duminică seara ministrul sănătăţii din această ţară, Viktor Liaşko, citat de Jerusalem Post și Agerpres.

Spital copii din Mariupol bombardatFoto: Captura video

Liașko a mai declarat că aceste spitale ar trebui reconstruite complet după bombardamentele ruseşti.

Alte peste 100 de unităţi sanitare ar fi fost avariate în urma atacurilor armate. În rândul personalului medical, bilanţul de până acum al războiului se ridică la şase morţi şi 12 răniţi, potrivit ministrului.

Rusia neagă că bombardează spitale, imaginile o contrazic

Un atac al forţelor ruseşti asupra maternităţii din oraşul-port asediat Mariupol în urmă cu câteva zile a provocat un val de indignare la nivel internațional.

Moscova a susţinut inițial că maternitatea era utilizată de luptători ucraineni, afirmând apoi că bombardamentul ar fi fost de fapt „pus în scenă” de naționaliștii ucraineni.

Cu toate acestea, atât Ucraina, cât şi Naţiunile Unite au comunicat că unitatea încă funcţiona ca spital în acel moment.

Associated Press a anunțat luni că femeia însărcinată rănită în bombardament s-a stins din viață și că bebelușul acesteia nu a putut fi salvat de medici. Imaginile video cu femeia scoasă pe targă din spital au făcut înconjurul lumii.

Urmărește ultimele evoluții din a 19-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.