​Cătălin Drulă, preşedintele USR, a precizat sâmbătă că nu deţine acţiuni la Gabriel Resources sau Swiss Capital. El menţionează că are acţiuni în valoare de 2.400 de lei, cumpărate în 2008, la un fond de investiţii numit Active Dinamic, gestionat de Swiss Capital, iar acel fond de investiţii nu deţine acţiuni la brokerul BRK.

Cătălin Drulă, președintele USRFoto: USR

„În urma unor informaţii false lansate în spaţiul public de mai multe publicaţii, Cătălin Drulă, preşedintele USR, precizează că nu deţine acţiuni la Gabriel Resources sau Swiss Capital, se precizează într-un comunicat difuzat de USR sâmbătă și citat de News.ro.

  • „Alertă de FAKE NEWS marca Ciolacu! Ultima minciună pe care-o răspândește Ciolacu prin publicațiile de casă ale PSD: Cătălin Drulă ar avea acțiuni la Gabriel Resources. FALS. Cătălin Drulă nu a avut și nici nu are, direct sau indirect, acțiuni la Gabriel Resources sau Swiss Capital. Cătălin Drulă are acţiuni în valoare de 2.400 de lei, cumpărate în 2008, la un fond de investiţii numit Active Dinamic, gestionat de Swiss Capital. Iar acel fond de investiţii nu deţine acţiuni la brokerul BRK menţionat în articolele cu informaţii false”.
  • „USR cere instituţiilor media care au publicat informații false să retragă aceste articole și să prezinte scuze publicului pentru dezinformare” - a transmis USR și pe pagina de Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri seară că România a câştigat procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montană. Decizia a fost dată în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington. Companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) au solicitat despăgubiri în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, în valoare de 6,7 miliarde de dolari.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu de faptul că a „manipulat bursa” prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la procesul intentat de compania Gabriel Resources statului român şi la despăgubirile pe care le-ar putea plăti statul român. USR a anunţat, în acest context, că sesizează DNA şi autorităţile canadiene cu privire la această situaţie.

CITEȘTE PE ACEST SUBIECT:

Cătălin Drulă: Au isterizat România în cazul Roşia Montană. Oare a fost o campanie pentru ca grangurii pesediști să facă bani pe bursă? DNA ar trebui să se autosesizeze

DOCUMENT Președintele USR a sesizat DNA, dar și supraveghetorul pieței bursiere canadiene despre o posibilă manipulare a acțiunilor companiei Gold Corporation

Cioloș vrea demisia lui Ciolacu, pe care îl acuză de „acțiuni premeditate împotriva intereselor României”

ANALIZĂ Cum s-a antepronunțat Guvernul României în cazul Roșia Montana si a dublat prețul acțiunilor Gabriel Resources

VIDEO Ciolacu, reacție la dosarul Roșia Montană: Păi ce, eu joc la bursă? Adică eu câștig un proces și nu aduc o criză în România și tot eu sunt acuzat că de ce-am câștigat? Chiar nu le e rușine?

Ludovic Orban îl critică și el dur pe Ciolacu în cazul Roșia Montană: Prin declaraţiile sale stupide, putea să furnizeze argumente pentru o decizie defavorabilă României

Marcel Boloş, despre decizia în cazul Roşia Montană: Avocaţii mi-au spus că ar fi o minune dacă am câştiga. Iată că minunea s-a întâmplat