Mă bucur ca premier că nu las o datorie copiilor noștri și că am avut capacitatea administrativă de a câștiga un proces. Celor cu acuzațiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde pe care le plătim noi toți, eu nu le pot răspunde decât că au o problemă în altă parte, și vorbesc de patologie, a spus sâmbătă premierul Marcel Ciolacu la o conferință de presă la Iași.

Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Într-o zi istorică, în care avocații angajați de Guvernul României au reușit să întoarcă un proces aproape pierdut, eu să răspund la acuzații că de ce nu las datorii unora care au făcut datorii de 200 de miliarde? Mi se pare că nu trăim în aceeași lume.

Eu de câte ori am avut intervenții pe acest proces nu am dat nicio informație, niciun document din Guvern care să influențeze acest proces! Ce Bursă, păi ce, eu joc la bursă?

Adică eu câștig un proces și nu aduc o criză în România și o debusolare a sistemului fiscal și tot eu sunt acuzat că de ce-am câștigat? Chiar nu le e rușine? Încă plătesc la cele 200 de miliarde ale d-lor Cîțu și Drulă!”, a mai spus premierul.

Reamintim că Dacian Cioloș i-a cerut tot azi demisia premierului: „Îi cer demisia lui Marcel Ciolacu pentru acțiuni premeditate împotriva intereselor României. Declarațiile lui în cazul Roșia Montană din ultimele luni au subminat și pus în pericol statul român”, a scris Dacian Cioloș sâmbătă dimineața pe contul său de Facebook.

De asemenea, președintele USR, Cătălin Drulă, a trimis în această dimineață sesizare oficială la DNA și la Ontario Securities Commission, instituția care supervizează tranzacțiile bursiere din Canada, pentru a investiga o posibilă manipulare a acțiunilor companiei Gold Corporation.