Deputatul PNL Robert Sighiartău a afirmat sâmbătă că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, face un joc dublu, care are menirea de a manipula opinia publică în urma propunerii ca orice negociere privind viitorul Cabinet să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa „majoră” privind reforma pensiilor speciale.

Robert SighiartăuFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Dascălii au tot dreptul să se revolte. Politicienii cu responsabilităţi executive nu au dreptul să se scuze. De 1 an şi ceva erau obligaţi prin Ministerul Muncii să vină cu soluţii privind tăierea pensiilor speciale şi rezolvarea inechităţilor din sistemul salarial public. Modul PSD-ului şi al domnului Ciolacu de a face politică rămâne acelaşi. Un joc dublu care are menirea să manipuleze opinia publică”, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

  • Amintim că liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut sâmbătă suspendarea negocierilor privind viitorul guvern până la „rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar şi restanţa majoră privind reforma pensiilor speciale”.
  • Șeful PNL, premierul Nicolae Ciucă, nu e de acord cu propunerea și îi cere să preia cât mai rapid guvernul: „Doar cu seriozitate vom depăși acest moment”, a transmis Ciucă.
  • În schimb, UDMR îl susține pe liderul PSD. „Sunt de acord cu această propunere! Guvernarea este pentru oameni, priorităţile societăţii trebuie să fie şi priorităţile coaliţiei de guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.

Daniel Suciu (PSD) îl atacă pe „conjudeţeanul” Robert Sighiartău (PNL): „Nu aţi mişcat un deget”

Social-democratul Daniel Suciu a lansat apoi un atac la adresa lui Robert Sighiartău, despre care afirmă că a fost secretarul general al PNL când partidul a avut toată guvernarea şi nu a mişcat un deget nici pentru cadrele didactice, nici pentru cei din sănătate. „Erai lângă Rareş când promiteaţi că radeţi pensiile speciale într-o lună”, îi aminteşte Suciu lui Sighiartău, despre care afirmă că a avut ca unică preocupare funcţiile, însă nu i-a ieşit nimic.

„Dragul nostru conjudeţean Sighiartău, Noi te cunoaştem, e adevărat că mai puţin în ultimii 3 ani de când faci tu acel joc dublu, ba că eşti bistriţean, ba mutat la Bucureşti, dar hai să ne amintim câte ceva despre realităţi. Ai fost secretarul general al PNL când aţi avut toată guvernarea şi nu aţi mişcat un deget nici pentru cadrele didactice, nici pentru cei din sănătate”, a scris Daniel Suciu pe Facebook.

El îi dă însă „dreptate” lui Sighiartău când spune că politica PSD este aceeaşi, „prima dată agenda societăţii şi apoi funcţiile”. „Da, renunţăm azi la orice negocieri pentru viitorul guvern pentru că sunt mai importante solicitările celor 300.000 de angajaţi din educaţie şi a milioanelor de copii şi părinţi ce depind de ei. La fel cum sunt importante şi discuţiile cu cei din sistemul sanitar, de care depindem cu toţii. Stai liniştit, înţelegem că ţi-e străin conceptul, din moment ce preocuparea ta a fost mereu, aceeaşi: funcţiile (ai vrut ministru la dezvoltare, lider de grup, vicepreşedinte la Cameră, ministru la orice, preşedinte la diaspora, preşedinte la sectorul 3). Şi nu ţi-a ieşit nimic! PS-erai lângă Rareş când promiteaţi că radeţi pensiile speciale într-o lună. Acelaşi rezultat”, conchide Daniel Suciu. (Surse: Agerpres, News.ro)

Citește pe acest subiect: