Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat joi scandalul provocat de AUR la Parlament, susținând că a „copiat ce făcea USR-ul acum trei, patru ani”: „Asta înseamnă să laşi să se creeze precedente”.

Nicolae Ciucă și Marcel CiolacuFoto: Agerpres

Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a afirmat că situația provocată de AUR va fi discutată în Biroul Permanent: „Am văzut că liderii de grup au început să îşi nuanţeze părerile şi sunt ferm convins că liderii de grup vor veni cu anumite propuneri în Biroul Permanent. Haideţi să vedem cu ce vin liderii de grup”.

El a spus că este inacceptabil ce s-a întâmplat, susținând că AUR a copiat USR:

  • „A fost o manipulare. Cu toţii ştim că toate cele spuse de către ei că ar fi prinse în acele legi, că se vând copiii, toate sunt nişte minciuni şi românii se vor lămuri într-o perioadă scurtă de timp că nimeni nu fură niciun copil. (..) Au copiat ce făcea USR-ul acum trei, patru ani şi alte partide aplaudau atunci astfel de lucruri. Asta înseamnă să laşi să se creeze precedente”.

Ce spune Ciucă despre scandalul creat de AUR

Și premierul Nicolae Ciucă a reacționat în scandalul AUR:

  • „Este mai important ca oricând ținând cont de actualul context în care avem războiul la graniță ca indiferent de partid, de locul unde ne desfăsurăm activitatea, dar mai ales clasa politică și liderii politici să dea dovada de responsabilitate si sa nu creăm astfel de evenimente care pot să degenereze.
  • Cred ca este foarte important de asemenea ca oamenii să fie foarte bine informați și indiferent de ce demers este în analiză și urmează să fie supus unei decizii să aibă imaginea clară a conținutului și să nu se lase induși în eroare de anumiți factori care nu urmăresc altceva decât destabilizarea. Romania nu are nevoie de destabilizare”.

CITEȘTE ȘI: