Comitetul Politic al USR PLUS ține, sâmbătă, o ședință maraton de 12 ore în care se vor fi prezentate candidaturile pentru conducerea formațiunii și va fi analizat stadiul îndeplinirii angajamentelor din programul de guvernare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conferința de presă de după prima parte a Comitetului Politic:

Comitetul Politic are loc între orele 10:00-22:00, la Teatrul Național din București.

Ordinea de zi a Comitetului Politic:

  • Prezentare stadiu angajamente USR PLUS din Programul de guvernare
  • Prezentare candidaturi la președinție și liste pentru Biroul Național
  • Prezentare și dezbatere amendamente la statut

Jurnaliștii nu au avut acces în interior.

La eveniment participă doar persoanele vaccinate. Decizia fusese anunțată însă de luna trecută de către Dan Barna, însă Dacian Cioloș a încercat săptămâna trecută să forțeze un vot în Biroul Național al partidului astfel încât să poată participa la congres și cei care nu sunt vaccinați.

Dan Barna și Dacian Cioloș nu sunt singurii candidați

După fuziunea dintre USR și PLUS validată de instantă în cursul acestui an, formațiunea politică urmează să-și aleagă o nouă conducere.

În iunie, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să se retragă amândoi din competiția internă și să susțină un singur candidat, însă oferta a fost refuzată.

Astfel, pentru funcția de președinte USR PLUS ambii lideri și-au anunțat intenția de a candida. Până acum a mai intrat în cursă și Irineu Darău.

Platforma „Împreună” din USR-PLUS promovată drept „a treia cale” din partid a fost lansată marți în Piața Victoriei din București, în prezența a aproximativ 20 de membri între care europarlamentarul Nicu Ștefănuță, parlamentarii Mihai Polițeanu și Cătălin Teniță sau primarul Brașovului, Allen Coliban. Ei susțin candidatura la șefia USR-PLUS a lui Ambrozie Irineu Darău.

Tabăra Barna pare că va avea un avantaj la Congres

Congresul partidului este programat la începutul lunii octombrie, mai exact pe 2 octombrie. Potrivit statutului partidului, președintele va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii formațiunii politice.

Alegerile din organizațiile USR-PLUS s-au încheiat la începutul lunii iulie, conturând tabloul influenței în partid în perspectiva Congresului din această toamnă.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, în urma scrutinului intern tabăra Barna a câștigat majoritatea în birourile de conducere din 29 de județe, bazându-se astfel și pe un număr mai mare de delegați la Congres.