​Alegerile din organizațiile USR-PLUS s-au încheiat, conturând tabloul influenței în partid în perspectiva Congresului din această toamnă. Potrivit informațiilor HotNews.ro, în urma scrutinului intern tabăra Barna a câștigat majoritatea în birourile de conducere din 29 de județe, bazându-se astfel și pe un număr mai mare de delegați la Congres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele 29 de județe sunt Alba, Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Olt, Satu-Mare, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Timiș, Suceava, Teleorman, Sibiu și Mureș.

Președintele USR-PLUS, rezultat din fuziunea celor două partide, va fi decis la Congresul care va avea loc pe 2 octombrie.

Până acum, singurul care și-a anunțat oficial candidatura la șefia partidului este Dan Barna. Potrivit unor surse politice, și Dacian Cioloș ar vrea să intre în competiție, anunțându-și această intenție în partid.

Recent, Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna să nu candideze niciunul dintre ei la șefia USR-PLUS, propunere refuzată însă de acesta din urmă.

„Eu am participat la toate luptele şi la toate confruntările pe care USR-PLUS le-a avut. Intenţionez să merg mai departe, pentru că eu cred foarte mult că USR-PLUS este un partid care pe termen lung va avea un cuvânt greu în politica din România”, a declarat Barna la vremea respectivă.