Noi nemulțumiri în interiorul PNL la adresa partenerilor de guvernare, USR-PLUS. În ședința Biroului executiv al PNL, miniștrii liberali s-au plâns de colaborarea cu miniștrii USR-PLUS, au declarat pentru HotNews.ro surse din interiorul partidului. De asemenea, premierul Florin Cîțu l-a adus pe șeful DSU, Raed Arafat să dea explicații liberalilor privind măsurile restrictive anunțate de Guvern, fapt care a creat nemulțumirea unor lideri PNL.

HotNews.roFoto: Hotnews

Miniștrii ca Lucian Bode, Raluca Turcan și Sorin Cîmpeanu s-au plâns în ședința Bex de lipsa susținerii din partea colegilor din PNL. Cei trei miniștrii le-au reproșat colegilor că Guvernul Orban a fost susținut de partid în timp ce acum, nu văd din partea colegilor de partid solidaritate în ceea ce privește măsurile luate pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Potrivit surselor citate, ministrul de interne Lucian Bode s-ar fi plâns de declarațiile publice ale ministrului Transporturilor Cătălin Drulă care, în scandalul de la Metrorex, a spus că și miniștrii PNL (n.red Lucian Bode, Ludovic Orban) se fac vinovați de situația creată acolo. Bode a mai spus că în ziua de vineri "niciun ministru USR nu a fost lăsat singur și că s-a discutat în permanență cu aceștia și nu este colegial ca aceștia să lanseze acuze publice spre colegii de Coaliție".

O altă nemulțumire a ministrului de Interne prezentată liberalilor a fost legată de faptul că ministrul Economiei, Claudiu Năsui nu vrea să semneze proiectul de lege care sancționează prin suspendarea activității agenților economici pe cei care încalcă în mod repetat restricțiile.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan s-a plâns de faptul că ministerele USR-PLUS întârzie să dea avizele necesare pe proiectul legii privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul. De asemenea aceasta ar fi cerut conducerii PNL să discute în Coaliție legea pensiilor speciale.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a reluat atacurile la adresa ministrului sănătății Vlad Voiculescu. Cîmpeanu s-a plâns că nu poate lucra cu acesta, că nu există o colaborare între cele două ministere.

Precizare: Ministrul Educației a declarat pentru HotNews.ro că în ședința BEX desfășurață luni, 29 martie nu a formulat critici la adresa ministrului Sănătății.

Totodată, acesta și-a anunțat colegii că intenționează să dea un ordin de ministru astfel în baza unui aviz al DSP, grădinițele să rămână deschise pe perioada vacanței. Mai exact, potrivit surselor citate de Cîmpeanu a spus că grădinițele vor putea să organizeze activități educaționale, pe perioada vacanței, cu avizul DSP.

Premierul Florin Cîțu l-a adus la ședința BEx PNL pe șeful DSU Raed Arafat pentru a explica noile restricții introduse de autorități. Cîțu l-a adus pe Arfat la ședința PNL după ce la ședințele anterioare mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei.

Potrivit surselor citate, Arafat le-a spus liberalilor, în spatele ușilor închise, că situația nu este una bună pentru că în majoritatea județelor se înregistrează creșterea cazurilor de infectări cu COVID-19. De asemenea, șeful DSA i-a informat că mărirea paturilor la ATI rămâne în continuare o problemă. "În prezent sunt 34 de județe și Bucureștiul care au înregistrat creșteri ale cazurilor de infectare cu coronavirus iar cele mai grave probleme sunt în Capitală și Ilfov", le-a spus Arafat liberalilor.

Liderul PNL Alba, Florin Roman și-a exprimat nemulțumirea față de prezența lui Raed Arafat la ședința de partid. Roman s-a plâns de faptul că apariția lui Arafat la ședința PNL va asocia partidul cu restricțiile impuse de autorități și va afecta imaginea liberalilor.

Reamintim că la ultimele ședințe ale Biroului executiv liderii PNL au pus tunurile pe premierului Florin Cîțu și miniștrii USR-PLUS. Liberalii sunt nemulțumiți de prestația lui Florin Cîțu și a miniștrilor USR. Tensiunile apar pe fondul luptei interne din PNL privind șefia partidului.