În interiorul PNL continuă tensiunile și nemulțumirile pe tema numirilor în funcții a secretarilor de stat și șefilor de agenții. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că premierului i s-a cerut luni, în ședința Biroului Executiv, să dea drumul numirilor în funcții publice, validate de partid. Refuzul lui Florin Cîțu de a valida lista partidului are legătură cu faptul că actuala conducere a PNL a decis numirile în absența sa.

Florin CituFoto: gov.ro

Mărul discordiei în ședința BEX a fost de această dată numirea președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), care a fost promisiă de către Ludovic Orban organizației PNL Maramureș. Potrivit surselor citate, liderul PNL Maramures, Ionel Bogdan l-ar fi întrebat pe premier de ce se întârzie numirea propusă de organizație la ANOFM. Cîțu le-ar fi spus liberalilor că nu poate valida propunerea pe motiv că actualul director, Maria Mareș are un mandat de 4 ani și a fost numită pe funcție chiar de Guvernul Orban.

Liderii PNL sunt nemulțumiți de faptul că premierul "întârzie nepermis de mult" numirile secretarilor de stat și șefilor de agenții, supun sursele citate.

De precizat este că organizaţia PNL Maramureş și-a anunțat public susținerea pentru Ludovic Orban pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

În urmă cu o săptămână, liderul senatorilor PNL, apropiatul lui Ludovic Orban, Virgil Guran s-a plâns tot în ședința BEX de activitatea premierului și de faptul că acesta ignoră problemele partidului și împiedică numirea pe funcții a unor secretari de stat și șefi de agenții, nominalizați de partid.

Refuzul lui Florin Cîțu de a valida lista partidului are legătură cu faptul că actuala conducere a PNL a decis numirile în funcțiile publice în absența sa.

Nemulțumirile apar în contextul în care are loc o lupta subterană pe putere între președintele PNL Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu.

Congresul pentru alegerea președintelui PNL este programat în toamna acestui an dar lupta pentru putere a început. Organizațiile fidele lui Ludovic Orban fac declarații publice pentru a anunța susținerea acestuia pentru un nou mandat de președinte ale PNL. De partea cealaltă, deși nu a anunțat clar că dorește șefia PNL, din postura de premier Florin Cîțu a pornit în campanie în țară unde semnează contracte și se întâlnește cu primarii partidului. În viața internă a partidului există în prezent trei facțiuni: oamenii fideli lui Orban, nemulțumiții de actuala conducere care s-ar regrupa în spatele lui Cîțu, dar și o a treia tabără care este nehotărâtă. Următoarele luni vor decide câștigătorul.