Liberalii sunt nemulțumiți de prestația premierului Florin Cîțu și a miniștrilor USR. În ședința Biroului Executiv al PNL, mai mulți liberali s-au plâns de activitatea premierului și de faptul că acesta împiedică numirea pe funcții a unor secretari de stat, susțin surse liberale pentru HotNews.ro.

Florin Cîțu și miniștrii din cabinetul săuFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Potrivit surselor citate, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran ar fi fost cel mai vocal. Acesta s-ar fi plâns de faptul că premierul ignoră problemele partidului și împiedică numirea pe funcții a unor secretari de stat și șefi de agenții, nominalizați de partid.

De precizat este că premierul Florin Cîțu nu a participat la ședinta BEX.

O altă nemulțumire exprimată de către Guran a fost legată activitatea ministrului Economiei, Claudiu Năsui căruia i se reproșează întârzierea unor măsuri care țintește mediul de afaceri. Guran ar fi informat conducerea partidului că există riscul ca moțiunea simplă împotriva lui Năsui să fie adoptată și cu votul unor senatori PNL.

Fost consilier în Guvernul Orban, în prezent vicelider al senatorilor PNL și președinte PNL Dîmbovița, Virgil Guran este un apropiat al președintelui PNL.

„În interiorul partidului sunt foarte multe puncte de vedere exprimate. Premierul probabil efectuează nişte verificări suplimentare şi, până la urmă, îi va numi în funcţii pe toţi cei care beneficiază de încrederea partidului. De asemenea, există şi proceduri, în unele situaţii trebuie propuşi de miniştrii din domeniul respectiv, în alte situaţii numirea nu se face de către premier, ci de către un ministru. Sunt diferite situaţii. Oricum, dacă vă uitaţi în ultima perioadă, aproape în fiecare zi au existat astfel de decizii de numiri ale reprezentanţilor partidului în funcţii de demnitate publică", a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței.

Conducerea PNL a cerut un vot în BEX pentru respingerea moțiunii simple de la Senat.

"Am mandatat senatorii să voteze împotriva moțiunii inițiate de PSD. A fost un vot împotriva acestei decizii. E democrație în partid. Am stabilit clar poziția politică, pe de altă parte noi susținem implementarea eficientă și rapidă a tuturor programelor pentru mediul de afaceri. Trebuie crescută viteza de evaluare și aprobare”, a anunțat la finalul ședinței BEX, Ludovic Orban.