Liderul PNL, Ludovic Orban, a susținut marți seară, după ce conducerea PNL s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Vila Lac 1, că discuțiile au vizat formarea unei majorități parlamentare, pentru constituirea unui guvern cât mai repede, ci nu împărțirea portofoliilor. Întrebat despre vocile critice din USR privind varianta ca ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie susținut de liberali pentru un mandat plin de premier, Orban a răspuns: "Își dau cu părerea fără să fi luat noi o decizie".

Ludovic Orban Foto: Guvernul Romaniei

Orban a făcut aceste declarații la sosirea la sediul PNL, după o întâlnire avută cu Iohannis la Vila Lac, la care au luat parte mai mulți lideri liberali, inclusiv lideri județeni, precum Gheorghe Flutur, și o parte a miniștrilor.

Ludovic Orban a spus că a fost făcută o analiză a rezultatului alegerilor parlamentare și s-a discutat despre formarea majorității parlamentare, pentru constituirea unui guvern cât mai repede.

Întrebat despre vocile critice din USR privind varianta ca ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, să fie susținut de liberali pentru un mandat plin de premier, Orban a răspuns: "Își dau cu părerea fără să fi luat noi o decizie. Când se va lua o decizie în forurile statutare ale PNL se va prezenta".

Chestionat, de asemenea, dacă președintele Iohannis ar prefera pe cineva anume pentru postul de prim-ministru, Orban a susținut că "nu s-a discutat așa ceva".

Orban a mai spus că la întâlnirea cu şeful statului nu a existat nicio discuţie despre împărțirea ministerelor, ci doar despre strategia de formare a noii majorităţi parlamentare. Întrebat dacă a vorbit cu USR-PLUS şi cu UDMR despre împărţirea ministerelor, premierul demisionar a răspuns că "vor fi negocieri cât de repede posibil" și că cel mai important lucru este programul de guvernare.

Liberalii și-au împărțit funcțiile și portofoliile din Guvern marți, într-o ședință restrânsă, la sediul din Modrogan. Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că în interiorul partidului sunt patru propuneri pentru funcția de premier, dar Nicolae Ciucă va fi susținut de liberali pentru un mandat plin. Întrebat marți, la Digi 24, despre intenția PNL de a-l propune ca premier pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, Dan Barna a răspuns: "Ca principiu, suntem o țară europeană, nu soluția militară e cea mai bună, dar hai sa avem aceste consultări”.

Noul guvern va fi format din PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că PMP nu a atins pragul electoral pentru a intra în parlament, a declarat marți prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. El a spus că noul executiv ar putea fi învestit până la Crăciun.

CITEȘTE ȘI:Nici n-au început negocierile și apar nemulțumiri. ​USR-PLUS nu e încântat de împărțeala PNL / Barna: Vrem să fim parteneri la guvernare nu partid ajutător