Noul guvern va fi format din PNL, USR-PLUS și UDMR, pentru că PMP nu a atins pragul electoral pentru a intra în parlament, a declarat marți prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan. El a spus că noul executiv ar putea fi învestit până la Crăciun.

Rares BogdanFoto: Captura video

Rareș Bogdan a susținut, la finalul ședinței de la PNL pe tema strategiei de negociere pentru formarea noului guvern, că PNL, USR-PLUS și UDMR vor avea 244 de parlamentari, cărora li se adaugă cei 16 de la minoritățile naționale, adică "o majoritate confortabilă de 260, cu aproximativ 36 de parlamentari în plus față de cei 234 necesari”.

"Cred că Parlamentul va fi învestit în 21 decembrie, deci imediat putem avea un nou guvern. Asta înseamnă până la Crăciun, până în ajunul Crăciunului", a declarat Rareș Bogdan.

El a spus că în discuțiile pentru alianța guvernamentală nu s-a discutat pe ministere, însă premierul ar trebui să aibă ministerele Justiției, Fondurilor Europene, Finanțe și Interne. "Noi nu am făcut o listă cu ministere pe care PNL nu le cedează pentru că nu mi se pare corect să pornim așa în discuție. Discuția este ce facem în momentul în care învestim un nou guvern", a mai susținut Rareș Bogdan.