Primarul comunei ieșene Mogoșești Siret, Damian Butnariu, a fost exclus din PNL Iași, în cadrul Biroului Politic Județean, după ce acesta a recunoscut în instanță că a făcut sex cu două minore chiar în sediul Primăriei, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrovit reprezentanților PNL Iași, decizia de excludere a lui Damian Butnariu a fost luată în unanimitate în cadrul Biroului Politic Județean.

„E o situație regretabilă ce s-a întâmplat în ultimul timp cu primarul de la Mogosești. Așa cum am promis, în primul Birou Politic Județean care a avut loc după publicarea acestei situații am luat decizia în unanimitate de a-l exclude pe primarul comunei Mogosesti Siret și bineînțeles că motivul este de încălcare a valorilor și principiilor și a codului etic al PNL”, a declarat pentru Mediafax Romeo Vatră, purtătorul de cuvânt al PNL Iași.

Primarul comunei Mogoşeşti Siret a recunoscut în instanţă, unde era audiat ca martor într-un dosar în care erau judecate cinci persoane pentru trafic de minori şi complicitate la viol, că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete chiar în sediul Primăriei. Totul a plecat de la o plângere a uneia dintre fete împotriva unuia dintre inculpaţi.

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (..) şi cu persoana vătămată (...), care i-au fost aduse de către inculpatul (...) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”, potrivit motivării.

După ce faptele au apărut în presă, primarul a scris pe Facebook că e mândru de ceea ce a făcut ca edil şi că are puterea să recunoască dacă greşeşte. De asemenea, edilul anunţa că vrea să se suspende din PNL.

Citește pe acest subiect:

Ziarul de Iași: Primarul liberal al unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele de trafic de minori

Reacția primarului liberal care a făcut sex cu minore în birou: „Mă autosuspend din PNL. Am puterea să recunosc în fața lui Dumnezeu și a instanțelor atunci când greșesc”

Denunț penal împotriva primarului liberal din județul Iași acuzat că a făcut sex cu două fete în Primărie

Orban, despre primarul liberal care a făcut sex cu minore în birou: „Nu am știut. A trecut vremea aia în care se făcea dosarul la securitate”