Un primar PNL din judeţul Iaşi a recunoscut în instanţă că a făcut sex cu două minore de 17 ani, chiar în sediul primăriei, plătind 100 de lei pentru servicii. Damian Butnariu a întreţinut „raporturi sexuale normale şi orale“ cu cele două fete, victime ale unei reţele de trafic de minori din zona Paşcaniului, scrie Ziarul de Iași. Una dintre ele fusese răpită de la şcoală chiar cu câteva ore înainte de a fi dusă în biroul primarului. Informațiile apar într-un dosar în care mai mulţi proxeneţi din zonă sunt judecaţi pentru fapte de trafic de carne vie pe care le-au comis în perioada 2007-2008.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procesul proxeneţilor care îi serveau copile edilului urmează să se reia la Curtea de Apel Iaşi . ”Peştele“ - furnizor al primarului a primit 15 ani de închisoare în primă instanţă, relatează Ziarul de Iași.

Unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Iaşi, în funcţie încă din 2004, edilul comunei Mogoşeşti-Siret, Damian Butnariu, a recunoscut în faţa judecătorilor că a beneficiat de serviciile sexuale ale unor copile traficate.

Numele lui Damian Butnariu a ajuns în atenția poliţiştilor de la Paşcani, pentru prima dată, în 2007. Atunci, o fată de 17 ani, pe nume Diana, între timp căsătorită, a formulat o plângere împotriva proxenetului Adrian Buduroi, pe care îl acuza că a răpit-o, atât pe ea, cât şi pe sora sa. „Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi“, se arată în documentele de la dosar.

Fata a spus că, în acea vară, ea şi sora sa - în vârstă de 16 ani - au avut un conflict cu mama lor şi au plecat de acasă. Amândouă erau bursiere şi primeau alocaţie, şi au decis să se mute cu gazdă în Paşcani. Un tânăr la care au apelat le-a dus la Adrian Buduroi, care locuia în suburbia Fântânele din Paşcani. Acesta le-a abuzat sexual încă din a doua seară, scenele fiind filmate.

După doar câteva zile, mama celor două surori a făcut plângere, iar Buduroi a trimis fetele la Poliţie. În toamna anului 2007, Adrian Buduroi a aşteptat-o pe Diana să iasă de la şcoală şi a ameninţat-o că o va omorî dacă nu va urca în maşina sa. Acolo, se mai afla o copilă de 17 ani, şi un alt bărbat. Buduroi a dus fetele în Mogoşeşti-Siret, mai exact în sediul Primăriei, „unde le-au obligat să întreţină raporturi sexuale normale şi orale cu martorul Butnariu Damian“.

”Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019.