Președintele Iohannis nu cunoaște țara, pentru că paralel cu drumul național pe care s-a petrecut accidentul de sâmbătă era și autostrada, pe care șoferul camionului putea să o folosească, a declarat sâmbătă Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Razvan CucFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Am constatat că preşedintele Iohannis îşi cunoaşte ţara atât de prost încât nu îşi dă seama că paralel cu drumul naţional este autostrada A2 pe care putea merge tir-ul care a produs incidentul nefericit. Aia a fost ruta pe care el a ales-o. Nu era trafic în acel moment, dar putea folosi şi autostrada. Infrastructura mare există în paralel cu acest drum. Este vorba de ce alege fiecare şofer să folosească pentru deplasări. Dacă preşedintele nu este în stare şi nu are consilieri care îi pot explica ce presupune un proiect de infrastructură mare în România, o să îmi fac eu timp să îl primesc la o cafea în perioada următoare şi o să îi explic şi cu autostrăzile din România exact în se stadiu suntem. Din păcate domnul Iohannis s-a urcat pe cadavre în această tragedie. Când vorbeşte de infrastructură trebuie să şi cunoască zona. Ştiu că este complicat să cunoşti când te plimbi cu avioane private care sunt înmatriculate pe trei firme separate, ba în State, ba în Marea Britanie, ba în Luxembourg. E greu să vezi şi ce se întâmplă în România dar lângă acest drum este autostrada”, a spus Răzvan Cuc.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, după ce 10 persoane au murit în urma unui accident produs în zona Ialomița, că de vină e nepăsarea „criminală” a PSD și lipsa de infrastructură decentă. Șeful statului a transmis condoleanțe.

„Avem nevoie de infrastrcutură rutieră, digitală. Astăzi avem din păcate încă o dată un exemplu de ce este absolută nevoie, de infrastructură decentă. Azi-dimineață la 6 și ceva am primit un mesaj cutremurător. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic cu 10 morți și aproape 10 răniți grav. M-a întristat foarte mult. Ce poți să spui, condoleanțe și îmi pare foarte rău. Ce să înțelegem de aici? Să înțelegem că lispa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSDiștilor costă vieți de români. Dragii mei, avem nevoie de această infrastructură. Ideea cu autostrada nu este doar o ambiție politică, în niciun caz un moft. Acum, în secolul XXI, secolul mobilității avem nevoie de infrastructură ca de aer, altfel pur și simplu vom rămâne în urmă”, a declarat Klaus Iohannis, în Iași.

Bilanțul final al accidentului rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița arată că 10 oameni au murit și șapte au fost răniți. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce un TIR a pătruns pe contrasens și a lovit un microbuz care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă.