Președintele Klaus Iohannis reacționează după accidentul grav din Ialomița, în care 10 persoane au murit, susținând că „lipsa de infrastructură ucide”, iar „nepăsarea criminală a pesediștilor costă vieți”.

Klaus IohannisFoto: Captura Facebook

„Azi-dimineață la 6 și ceva am primit un mesaj cutremurător. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic cu 10 morți și aproape 10 răniți grav. M-a întristat foarte mult. Ce poți să spui? Condoleanțe. Îmi pare foarte rău. Ce să înțelegem de aici: să înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți, costă vieți de români. Avem nevoie de această infrastructură. Ideea cu autostrada nu e doar o ambiție politică, nu e un moft”, a spus Klaus Iohannis, la Iași, la întâlnirea lu liberalii din regiune.

Pentru prima oară la un astfel de eveniment electoral de dinaintea alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost însoțit de soția sa, Carmen Iohannis

Cele mai importante declarații ale lui Klaus Iohannis:

 • A spus cineva că am fost de 8 ori in Iași și mai vin de mai multe ori. Am fost acum 5 ani și am spus că eu sunt un moldovean. Astăzi suntem doi moldoveni, Carmen și cu mine.
 • Încep cu un mesaj pozitiv și apoi o să trec la unele note triste.
 • Azi este ziua educației și ziua profesorului. Spun la mulți ani tututror care se implică ca România să devină prin educație o națiune puternică
 • Nu poți să fii moldovean fără să te gândești la Moldova de dincolo de Prut
 • Dacă scăpăm de pesediști și avem un guvern liberal această autostradă se va face.
 • Am primit un mesaj cutremurător. Un accident groaznic. M-a întristat foarte mult. Condoleanțe. Îmi pare foarte rău. Ce să înțelegem: lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a pesediștilor costă vieți. Avem nevoie de această infrastructură. Ideea cu autostrada nu e doar o ambiție politică, nu e un moft.
 • România a rămas în urmă pentru că am avut la conducere PSD. PSD e principalul motiv de rămânere în urmă a României. Fără PSD România ar fi fost în rând cu celelalte națiuni europene.
  Acest decalaj trebuie depășit cu un guvern liberal
 • Zice dna Dăncilă că nu se poate ține rezidențiatul fiindcă nu avem ministru al Educației. Păi acum se organizează rezidențiatul? Când trebuia să fie în noiembrie, te apuci în octombrie? Păi nu ți-ar fi rușine PSD. Acest lucru ar fi trebuit gata rezolvat cel târziu în martie.
 • O veste bună pentru tinerii medici. Nu e nevoie de un ministru PSD, pentru că vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern. Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun: pregătiți-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune să treacă și acest guvern să pice.
 • Referendumul a adus România în poziția verticală. Un început foarte bun trebuie să continue mult mai bine. Am fost întrebat de ce imi trebuie să candidez încă o dată. Eu vreau să continui că acum începe greul. Trebuie să resetăm România și sunt dispus să conduc această muncă. Nu va fi ușor deloc, dar dacă ar fi fost prea ușor poate că nici nu era nevoie de noi.
 • După moțiune, cineva trebuie să-și asume guvernarea. Nu va fi un mandat lung, ci scurt, aproape un mandat de tranziție. E nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, trebuie făcut bugetul. Trebuie foarte multe lucruri reparate. Trebuie organizate alegeri locale, parlamentare. Să vă fie foarte clar eu aștept implicare totală, maximală, din partea PNL pentru a trece această perioadă de tranziție. Refacerea României sau drumul spre România normală se face pornind de la votul românilor de la parlamentare, atunci va începe normalizarea României. pentru asta e nevoie de multa implicare din partea voastră. Vă propun ca împreună să câștigăm aceste alegeri.
 • Lumea o să vă întrebe, dar ce e această Românie normală pentru care faceți campanie electorală și mă bazez pe voi să faceți campanie electorală.
 • Trebuie să explicați oamenilor că România normală e România pe care ne-o dorim cu toții.
 • România normală e România în care legea e lege pentru toți, în care, cum a zis Rareș, hoții stau la pușcărie, nu în Parlament.
 • România normală e România în care în fruntea instituțiilor ajung oameni pe merit, nu pe pile și cunoștințe din republica PSD.
 • Această Românie trebuie realizată. Calea noastră spre o națiune mândră, prosperă trece printr-o Românie normală.
 • Normalitatea în România nu e un moft. Fiecare român are dreptul la o Românie normală.

Vineri, imediat după sosirea la Iași, șeful statului s-a întâlnit cu primarul Mihai Chirica, cei doi discutând despre lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal. Chirica a spus că rămâne independent, dar nu exclude nicio opțiune politică.