Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că se "delimitează total" de declarațiile lui Ilan Laufer, care l-a acuzat de antisemitism pe președintele Klaus Iohannis. Nici premierul Viorica Dăncilă nu susține declarațiile lui Laufer.

Ilan LauferFoto: StartupCafe.ro

"Mă delimitez total de declarațiile lui Ilan Laufer", a spus Dragnea, miercuri seară, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

De asemenea, întrebată dacă își asumă declarațiile lui Ilan Laufer, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu”.

Ilan Laufer, propus de PSD pentru portofoliul de la Dezvoltare, a susținut marți seară că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul. El a mai spus că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. "În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani", a mai acuzat Laufer.

Ilan Laufer a susținut, marți seară, o declarație de presă la sediul PSD, spunând că este îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii numirii sale în funcția de ministru al Dezvoltării de către Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a calificat drept „iresponsabile” declarațiile făcute marți seara de Ilan Laufer, care l-a acuzat pe șeful statului de antisemitism, după ce a refuzat să-l numească ministru al Dezvoltării.