Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că nu a știut că Ilan Laufer va susține o conferință de presă în sediul PSD și că a fost "un incident de securitate care nu se va mai întâmpla".

Liviu DragneaFoto: PSD

După ce a declarat la începutul ședinței Comitetului Executiv al PSD că se delimitează total de declarațiile lui Ilan Laufer, Dragnea a venit cu noi precizări la finalul ședinței, susținând că afirmațiile acestuia au fost mult prea avântate și nu angajează PSD.

"Noi am avut o discuție marți seară în Biroul permanen despre posibilitatea să facă (Ilan Laufer - n.r.) un comunicat, ceea ce nu trebuia cu aprobare. (...) Nu am știut (despre conferința de presă - n.r.). (...) A fost un incident de securitate, nu se va mai întâmpla. Am avut o discuție cu secretarul general, pentru că nu admit ca în sala de conferințe de presă a PSD să mearga cineva fără ca înainte să fie o decizie în acest sens", a afirmat Dragnea.

Ilan Laufer, propus de PSD pentru portofoliul de la Dezvoltare, a susținut marți seară că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l numi în funcție este "un nou act de antisemitism", acuzându-l pe șeful statului că a avut "mai multe ieșiri de sabotare a evreilor", încercând să oprească relațiile cu Ierusalimul. El a mai spus că va face o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. "În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pentru câţi bani", a mai acuzat Laufer.

CITEȘTE ȘI: Ilan Laufer: Refuzul președintelui de a mă numi în funcția de ministru, act de antisemitism. În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român