Premierul Victor Ponta a precizat miercuri ca social-democrata Ecaterina Andronescu va fi propusa ministru al Educatiei iar liberalul Puiu Hasotti pentru preluarea portofoliului culturii.

Ecaterina AndronescuFoto: AGERPRES

In prezent, ministerul Educatiei este condus, din postura de interimar, de Liviu Pop, dupa ce Ioan Mang, numit ministru la inceputul lunii mai, a fost nevoit sa demisioneze, in urma unui scandal de plagiat.

Nici Ioan Mang nu fusese prima alegere a lui Victor Ponta pentru Educatie, ci Corina Dumitrescu, care a renuntat si ea la post, dupa un scandal legat de studiile sale in Statele Unite ale Americii.

Si ministrul Culturii, Mircea Diaconu, si-a anuntat luni demisia din Guvernul Ponta, dupa decizia ANI privind incompatibilitatea sa in calitate de senator si director de teatru.

Ecaterina Andronescu, declarata incompatibila de ANI

Amintim ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat in iunie 2011 ca a constatatincalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Ecaterina Andronescu, pe atunci rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si senator PSD. Ecaterina Andronescu a contestat in justitie raportul ANI, iar Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea acesteia de suspendare a deciziei ANI. Andronescu a atacat cu recurs decizia magistratilor, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii ANI.

Victor Ponta, 13 mai: Ecaterina Andronescu nu a fost desemnata ministru al Educatiei din cauza incompatibilitatii constatate de ANI

De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, dupa ce Ioan Mang a fost acuzat de plagiat, ca Ecaterina Andronescu, desi a fost una dintre variantele pentru pozitia de ministru al Educatiei, nu a fost desemnata la conducerea ministerului din cauza situatiei de incompatibilitate in care a fost gasita de ANI.

"Au fost mai multe (variante - n.red.), dar, dupa cum stiti foarte bine, doamna Andronescu, cea care din cadrul PSD are cea mai mare experienta, a fost preventiv atacata, declarata incompatibila de catre ANI", declara Victor Ponta pe 13 mai la emisiunea "Dupa 20 de ani" la PRO TV.

Ecaterina Andronescu, intrebata daca e dispusa sa preia functia de ministru al Educatiei: Radeti de mine?

In plin scandal legat de studiile Corinei Dumitrescu - prima propunere a premierului Victor Ponta pentru functia de ministru al Educatiei -, vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu declara, la intrebarea jurnalistilor daca ar fi dispusa sa preia acest minister: "Radeti de mine?".