Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a atras atenţia, vineri, că inundaţiile puternice înregistrate în ultima perioadă în România sunt o consecinţă a exploatării haotice a pădurilor şi a agregatelor minerale de pe cursul râurilor.

Costel AlexeFoto: Captura video Facebook

El a subliniat, în cadrul unei vizite la Barajul Stânca-Costeşti din judeţul Botoşani, necesitatea de „a avea o grijă mai mare faţă de mediu”, pentru ca fenomenele hidro-meteorologice să nu se repete, relatează Agerpres.

„Eu am spus încă de la preluarea mandatului că ceea ce resimţim astăzi cu toţii, aceste fenomene hidro-meteorologice, sunt efectele acţiunilor noastre, pentru că în ultimii 10- 20 de ani aceste probleme s-au agravat din cauza faptului că am exploatat haotic pădurea, am exploatat poate haotic agregatele minerale de pe cursurile râurilor. Important este să înţelegem că va trebui să avem o mai mare grijă faţă de mediu în viitorul apropiat, pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc”, a afirmat Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Botoşani pentru a vedea modul în care autorităţile gestionează viitura de pe râul Prut, în contextul Codului roşu de inundaţii emis de hidrologi.

Citește și:

VIDEO/FOTO Inundații puternice în Valea Jiului / O porțiune dintr-un drum național din Hunedoara s-a rupt din cauza viiturii de pe Jiu

Inundații în aproape 40 de localități din 19 județe / Cele mai afectate județe, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara

VIDEO Inundații în 90 de localități din 19 județe. O femeie a murit luată de viitură în Vaslui / Drumuri naționale afectate / Probleme și pe calea ferată, în Alba