Circulația rutieră pe DN 66 - Defileul Jiului - a fost închisă vineri între Bumbești Jiu și Petroșani, în urma viiturilor de pe râul Jiu. De asemenea, este blocat DN 66 A (Petroșani – Câmpul lui Neag), unde din cauza inundațiilor s-a rupt o porțiune de șosea. "Municipiul Lupeni, unde a fost declarată starea de alertă maximă de către autoritățile locale, este izolat complet din cauza imposibilității de a se mai circula dinspre Petroșani și spre Uricani", a transmis Prefectura Hunedoara.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Centrului Infotrafic, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 66, între Bumbești Jiu și Petroșani din cauza unei viituri generate de creșterea foarte mare a debitului râului Jiu.

De asemenea, DN 66 A (Petroșani – Câmpul lui Neag) este blocat în urma unei viituri care a dus la ruperea unei porțiuni din șosea, în zona valea de Pești.

Jiul de Vest a depășit cota de inundație și în Vulcan și Aninoasa, unde au fost acoperite de apă mai multe grădini și drumuri, a transmis Prefectura Hunedoara.

Potrivit sursei citate, operatorul de apă “Apaserv” SA - Valea Jiului a anunțat restricții majore imediate în alimentarea cu apă potabilă a localităților Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa, alimentate cu apă din barajul de acumulare de la Valea de Pești.

Prefectura Hunedoara spune, într-un comunicat de presă postat pe Facebook, că localitățile cele mai afectate de inundațiile produse de revărsarea Jiului de vest sunt Lupeni și Uricani.

IGSU a trimis în Valea Jiului trei elicoptere care survolează zona pentru a evacua eventualele persoane izolate și pentru efectuarea unei recunoașteri aeriene. De asemenea au fost suplimentate personalul și tehnica de intervenție.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă pe râul Jiu.